„Изнесената в статията на сайта „Биволъ” информация за цените на

...
„Изнесената в статията на сайта „Биволъ” информация за цените на
Коментари Харесай

Кумецът на Делян Добрев: Купил съм апартаментите на пазарни цени

„ Изнесената в публикацията на уеб страницата „ Биволъ” информация за цените на закупените парцели в кв. „ Манастирски ливади” в София във връзка с мен и брачната половинка ми не дава отговор на истината”. Това се споделя в позиция на някогашния зам.-кмет на Хасково Евгени Консулов, който е кумец на депутата Делян Добрев.

Преди това в обява на „ Биволъ” беше изнесена информацията, че майката на депутата Делян Добрев, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са купували парцели ново строителство в столицата на цени към 270 евро на кв. м.Сделките са осъществени 2016 – 2018 година Малко след тази информация депутатът Делян Добрев заяви, че напуща Народното събрание. „ С следващата подправена вест чашата на търпението ми преля - не желая повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени ", се споделя в позиция на Добрев.

Евгени Консулов също излезе с позиция по проблема:

„ На 29 септември сме закупили отстъпено право на градеж, видно от оповестената информация от Службата по вписванията и попълнената от мен Декларация за имущество и ползи за 2016г. Изнесените в публикацията цени се отнасят за това отстъпено право на градеж, а не за крайната цена на придобиване на парцелите. След това е подписан контракт за строителство, в който са посочени периоди и етапност на заплащанията, след довеждане докрай на избраните етапи. Закупените жилища са маломерни, като чистата жилищна повърхност на единия е 61 кв.м., а на другия 48 кв.м. Сградата не е „ луксозна” и даже към днешна дата няма построен асфалтов път до нея. Общата контрактувана през 2016 година и изплатена по банков път цена е 650 евро за кв.м., а не написаната 288-315 евро за кв.м. Заплатената цена е в пъти над „ данъчната оценка “ на парцелите, според посоченото в нотариалните актове. Цената „ на зелено” е пазарна за 2016 година за квартал „ Манастирски ливади”. Съгласно направена информация в уеб сайтове за парцели даже и към днешна дата (април, 2019), макар повишаването на цените по отношение на 2016 година, могат да се закупят жилища в градеж в района на цени от 484-650 евро на кв.м.”, сочи изказването.

„ Средствата за покупка на отстъпеното право на градеж са от спестявания и са налични още преди постъпването ми на работа в община Хасково (видно от попълнената от мен Декларация за имущество и ползи при постъпване на длъжност). Средствата за строителството са платени по банков път, разсрочено през интервал от две години.

Фирмата, от която са закупени парцелите в никакъв случай не е развивала активност в община Хасково, не е взела участие в публични поръчки и не е правила строителство”, се споделя още в позицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР