Изненадващо правителството отпусна близо 90 млн. лв. на печатницата за

...
Изненадващо правителството отпусна близо 90 млн. лв. на печатницата за
Коментари Харесай

Кабинетът даде още 90 млн. лв. на тол печатницата за пари

Изненадващо държавното управление отпусна близо 90 млн. лева на " печатницата за пари ", както министър председателят Бойко Борисов назовава тол системата, чийто старт беше отсрочен от 16 август 2019 година на 1 март 2020 година

Средствата ще отидат за финансиране на активността на профилираното звено " Национално тол ръководство ", което ще работи като приходна организация, по думите на ръководителя на Управителния съвет на организация " Пътна инфраструктура " (АПИ) Георги Терзийски. Това излиза наяве от известието на държавната осведомителна работа.

Няма информация защо тъкмо ще бъдат изхарчени спомагателните до 89 998 200 лв., които влизат в бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). АПИ е под шапката на Министерство на регионалното развитие.

Новината идва откакто при започване на седмицата досегашният началник на тол ръководството и сегашен член на директорския ръб на АПИ Олег Асенов заяви пред депутатите, че Националното тол ръководство се устоя от наложените наказания. Издръжката на тол полицията въобще не тежи на бюджета и годишно излиза сред 7 млн. лева и 10 млн. лева, сподели проф. Асенов в отговор на въпрос на депутата Манол Генов от Българска социалистическа партия. Месечните разноски за заплата на назначените все още 629 чиновници са 617 хиляди лева, сподели тогава проф. Асенов.

Възможно е в този момент отпусканите пари да са нужни за внедряването на системите, с които ще се засичат колите. Тяхното създаване обаче би трябвало да бъде поето от изпълнителят – обединяване от компании, свързани с австрийската " Капш ". Те имат контракт с АПИ за 180 млн. лева
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР