Изненадващите назначения на служебния кабинет в ядрената централа придобиват стряскащи

...
Изненадващите назначения на служебния кабинет в ядрената централа придобиват стряскащи
Коментари Харесай

Новите шефове на АЕЦ Козлодуй: Единият с висящо дело, другият замесен в нагласени поръчки

Изненадващите назначения на служебния кабинет в нуклеарната централа получават стряскащи нюанси поради предишното на новите попълнения,

Предложеният за шеф на АЕЦ " Козлодуй " Георги Кирков сега има висящо наказателно дело за породена злополука в нетрезво положение с последвала гибел на потърпевшия.

Ако се стигне до неоправдателна присъда, това би било проблем за позволява му до секретна информация и изобщо заемането на поста шеф на АЕЦ.

Около второто предопределение - Андрей Александрович Красночаров, също изскача скелет от дрешника. Той е бил основен монтьор за осъществяването на ремонтите в АЕЦ " Козлодуй ", само че през предходната година против него е имало инспекция и е направен отчет за нарушаване на правилата на възлагане на публични поръчки в централата, от който излиза наяве, че е лобирал за компании, свързани с предприемача Людмил Стойков. В резултат на това Красночаров е бил назначен на по-ниска служба, а фактологията приказва за зависимости.

Отстраненият шеф Наско Михов и заместникът му Александър Николов към този момент оповестиха, че ще апелират рокадите и това би могло да ги блокира за известно време.

При всички случаи обаче е значимо кой и по какъв начин ще ръководи АЕЦ " Козлодуй ", защото през последните месеци, а и отсега нататък точно на тази централа ще се крепи цялата българската стопанска система. От началото на 2022 година сдружението е изплатило съвсем 2 милиарда лева дивиденти на страната, които се употребяват за заплащане на обезщетения за тока на бизнеса. До края на годината ще бъдат дадени най-малко още толкоз. Без тези пари просто няма по какъв начин да се поддържа ниската цена на електрическата енергия за компаниите.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР