Изненадващата поява на бял свят на тигърчето Ковид донесе лъч

...
Изненадващата поява на бял свят на тигърчето Ковид донесе лъч
Коментари Харесай

Тигърчето Ковид носи надежда на зоопарк в Мексико

Изненадващата поява на бял свят на тигърчето Ковид донесе лъч вяра на частен зоопарк в Мексико в миг, когато страната се бори да овладее смъртоносната болест, въодушевила името му, съобщи Ройтерс.

Бебето от типа Бенгалски тигър се ражда на 14 март, до момента в който световната пандемия набира мощност, предава Българска телеграфна агенция.

Името на бенгалското тигърче е определено от фамилията, което има дребния зоопарк Био в Кордоба, профилиран в спасяването на животни от циркове и екзотични частни сбирки.

Италиански зоопарк бие паника поради новия ковид

Появата на тигърчето Ковид изненадва всички. "Не знаехме, че е на път. Вярваме, че го чака славно бъдеще поради раждането му в миг, когато на всички ни е доста мъчно. Смятаме обаче, че появяването му макар тежката обстановка, ще ни помогне и ни дава вяра да продължим, с цел да можем още веднъж да одобряваме гости. Ковид е подарък ", описват притежателите семейство Родригес.

Майката на Ковид е 8-годишна тигрица, която е била цирково животно и се е наложило да бъде оперирана поради фрактура на бедрената кост. Шестгодишният му татко става част от зоопарка, откакто наранява устата си, захапвайки ваза в частния дом, който е обитавал, споделя притежателят Гонсало Родригес. Семейството му стопанисва зоопарка от над две десетилетия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР