Изненадваща рокада в енергетиката. Депутатът на ГЕРБ Делян Добрев съобщи,

...
Изненадваща рокада в енергетиката. Депутатът на ГЕРБ Делян Добрев съобщи,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Сменен е директорът на НЕК, мястото му заема търговец на ток от частния сектор

Изненадваща рокада в енергетиката. Депутатът на ГЕРБ Делян Добрев заяви, че е бил заменен шефът на НЕК.

„ На мястото на остарелия поставят един, който в случай че не е съвпадане на имената е един от енергийните търговци -  Мартин Георгиев. Т. е търговец на ток от частния бранш го слагаме отпред на държавно дружество ”.

Смяната е станала на мрачно – в петък следобед, означи националният представител в предаването „ Офанзива ”

„ Това е все едно да пуснеш вълка в кошарата. Така направиха и с „ Булгаргаз ”. Какво направи там – стартира да купува газ от личното си сдружение, само че с 30-40 % повече. Това са 100 милиона на месец. ”

По думите му шефът на „ Булгаргаз ” е бил 7 години шеф на газовия търговец „ Мед “. 

„ Факт е, че този някогашен шеф на „ Мед “, когато завладява държавното сдружение, напада  като вълк – овцете. Тогава подписва договорка за газ за 100 милиона  на месец, което е вреда за обществото ”.

„ Оскъпяването ще докара до такава степен хлябът да коства минимум 2 лв., а едно домакинство ще заплаща 1000 лв. на месец за ток “, сподели още някогашният министър на енергетиката и зам.-председател на Комисията по енергетика. 

По думите му властта не купува съветски газ, с цел да взема с 30 евро по-скъп газ от своя фирма-посредник - това е с 100 млн. повече на месец, а за година е 1,2 млн. растеж. „ 60 млн. евро е разликата в цената. „ Булгаргаз “ трябваше да си отвори сметка в съветска банка и да превежда пари в долари или евро, а оттова да се превалутира. Заплащането в рубли е съветска агитация на Путин за пред народа “, акцентира той. И добави, че от 2015 година сме диверсифицирани.

„ Можем да получаваме по 20 милиарда кубика от север и юг. Трябваше да се потърси газ непосредствено от производителя, а не от прекупвачи и медиатори. Така можеше да се подписа контракт с Катар и Египет на най-хубава цена, а посредством медиатори се оскъпява. България няма запазен потенциал от началното на април в " Ревитуса ", подобен има частната компания „ Мед ", от която е бил част сегашният шеф на „ Булгаргаз “, разкри Добрев. И посочи, че тя има непокътнат потенциал за всеки месец до края на годината.

„ Без газ няма да останем, имаме потенциал по магистралните газопроводи и реверсивни компресори. Празното вместилище в „ Чирен “ би трябвало да нагнетим с газ на сегашната цена. Ще има всеобщ митинг, тъй като от на следващия ден няма обезщетения за тока “, предвижда специалистът. И приключи с думите, че Българска социалистическа партия няма да напусне властта даже да се реши да се изпрати оръжие за Украйна, а ГЕРБ няма да поддържа държавно управление на Политическа партия. Избори за него не са подобаващи на този стадий. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР