Изненади и оспорвани битки на местния вот. Това прогнозира в

...
Изненади и оспорвани битки на местния вот. Това прогнозира в
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Хекимян има по-голям шанс да разшири ветрилото между първи и втори тур

Изненади и оспорвани борби на локалния избор. Това предвижда в студиото на „ Здравей, България ” социологът Евелина Славкова. Тя посочи, че упованието за лесна победа в някои обитаеми места няма да се реализира. Според нея локалните избори са забавни, тъй като има локални играчи, които ускоряват интригата за развоя от вота. „ Важно е да обърнем взор и към общинските препоръки. Те вземат решение в огромна степен това, което се случва ”, посочи Славкова.

 

Тя добави, че за претендента на ГЕРБ ще е значимо в акцията да активизира твърдото ядро на партията, както и да разшири периферията.

 

„ Основните кандидати в София са надпартийни кандидатури. При ГЕРБ това е наклонност. „ Хекимян има по-голям късмет да разшири ветрилото сред първи и втори тур, в сравнение с Георги Георгиев ”, сподели още социологът.

Евелина Славкова акцентира, че националната картина ще въздейства на локалните избори и назад. Според нея задачата на Борисов е да види „ синя карта ”, както и да има по-голяма тежест. " Балансът да бъде накривен повече към ГЕРБ. Това не значи, че „ сглобката ” ще бъде разглобена. Перспективата ѝ е доста добра по отношение на начертаната първоначално ”, сподели още тя.

„ Фокусът в тези избори ще бъде върху София. За мен изненада ще има, в случай че завоюва претендентът отвън двамата, които се обрисуват като любимци ”, сподели Даниел Смилов. Според него локалните избори имат въздействие и в народен проект, тъй като демонстрират салдото сред силите.

Според Росен Стоянов са нужни професионални диспути, дружно с екипите на претендентите.

 

„ Местната власт е основна за ръководството на страната. Ниската изборна интензивност ще бъде покруса. Ако продължи наклонността на личностна борба без наличие, страната в допълнение ще се маргинализира ”, уточни Любчо Нешков. Според него по време на акция действителните проблеми на София би трябвало да бъдат разисквани.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР