Изненада беше решението на премиера в оставка да изгони 70

...
Изненада беше решението на премиера в оставка да изгони 70
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Изненада беше решението на Кирил Петков да изгони 70 руски дипломати

Изненада беше решението на премиера в оставка да изгони 70 съветски дипломати. Нямаме задоволително информация за това решение, само че то е невиждано, взето от държавно управление, което загуби доверието на българския парламент. Редно беше такова решение, в случай че има съображение за него, да бъде взето от идващ кабинет. През годините сме се нагледали на държавни управления, които в последните си дни назначават и уволняват. Но за първи път се пристъпва до такова деяние, което урежда двустранни връзки. Това разяснява във Facebook вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя разгласи, че в Павликени е била запитана от публицисти за " разрива сред президентската институция и Българска социалистическа партия по отношение на износа на оръжие за Украйна ".

Според Илияна Йотова това не е проблем сред президентството и Българска социалистическа партия.

" Признанието пристигна от премиера Петков пред непозната медия и непозната общност, че изнасяме оръжие, въпреки и през медиатори. Що се отнася до вчерашната реакция на Министерството на стопанската система и промишлеността - отговорът на бившето управление на ВМЗ-Сопот е явен ", добави вицепрезидентът.

Тя разяснява консултациите, свикани от президента.

" Заявих, че още в неделя президентската институция реализира контакт с парламентарно показаните партии, само че никоя от тях не изрази терзания за провеждането на съвещания в понеделник. В последния миг от " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия отхвърлиха. От наша страна е спазен член 99 от Конституцията. Президентската институция е посочила, че постоянно е подготвена за разговор. Гарантираме стабилността ", сподели още Илияна Йотова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР