Изненада беше промяната на позицията на част от членовете на

...
Изненада беше промяната на позицията на част от членовете на
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Изненадах се от решението на ВСС, показаха нуждата от съдебна реформа

" Изненада беше смяната на позицията на част от членовете на Висш съдебен съвет по отношение на позицията от предходната година в аналогично сходно произвеждане ", сподели някогашната правосъдна министърка от ПП-ДБ Надежда Йорданова във връзка със снощното съвещание на Висш съдебен съвет, на което бе обсъждано предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев.
Прочетете още
Според нея развиването на процедурата демонстрира какъв брой е належаща дълбока правосъдна промяна.

" Това, което се развива пред очите ни за следващ път демонстрира, че институцията на основния прокурор в България не е съответна на това, от което има потребност обществото, тъй като основният прокурор очевидно се занимава с всичко друго, само че не и да провежда работата на прокуратурата за това да има обективно, цялостно, всестранно следствие на всяко едно закононарушение ", сподели Йорданова.

" Това, което наблюдавахме през вчерашния ден, имаше доста малко общо с правото ", съобщи тя, само че прикани да не се прибърза със заключенията какъв ще е резултата.

Довечера Гешев ще направи " послание към народа " в ефира на Българска национална телевизия.

" Нека да напомним, че основният прокурор персонализира, това споделя Конституционният съд, крайната отговорност за законосъобразните дейности на всички прокурори в България при практикуване на техните пълномощия. Аз чакам в това послание основният прокурор да извърши точно тази функционалност, а не да занимава цялото общество с неговото прочувствено положение ", изясни депутатката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР