Изнасят се неверни данни по отношение на инсталацията за горене

...
Изнасят се неверни данни по отношение на инсталацията за горене
Коментари Харесай

Фандъкова защитава инсталацията за горене на отпадъци в София

Изнасят се погрешни данни във връзка с инсталацията за горене на битови боклуци в София. Това съобщи пред Българска национална телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите на кметицата инсталацията за горене на боклуци е подкрепена от Европейската комисия още през 2012 година. Проектът се разработвал няколко години, като по него работила една от най-големите компании в тази сфера.

Фандъкова акцентира, че грижата за околната среда е изключителна грижа на Столичната община.

Според Фандъкова във Виена има 4 сходни съоръжения.
В центъра на града също имало такава апаратура за горене на боклуци, която дори била туристическа атракция.

Столичният кмет изясни и че в завода край село Яна се отделя всичко, което може да се отдели. В момента там се депонирали 16% от отпадъците, в случай, че преди няколко години се депонирали 100% от отпадъците.

Фандъкова разяснява и плануваните поправки и вложения в София за тази година. По думите ѝ безспорен приоритет на Следствен отдел към окръжна прокуратура в този момент са вложенията в образованието, учебните заведения и детските градини. И резултатите били показателни - въпросът с потребността от градеж на нови детски градини е подложен и в София сега се изграждали 92 нови здания. " Увеличихме местата с над 16 000 ", добави Фандъкова.

Тази година ще бъдат подготвени още три нови детски градини.

В предучилищното обучение достигнахме обсег на 98% от децата. В доста региони има свободни места, по тази причина в този момент се концентрираме в обособени региони, в които няма учебни заведения и детски градини, съобщи още кметицата.

В навечерието на 24 май Фандъкова уточни и че следва тази година 17 учебни заведения и детски градини да бъдат осъвременени.

В тази връзка столичният кмет разяснява и разногласието с въпроса от матурата по БЕЛ, която се организира на 21 май. Фандъкова е на мнение, че въпросите би трябвало да бъдат еднопосочни, тъй че учениците да не се подвеждат.

Относно ареста на кметицата на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и обстановката в региона като цяло Фандъкова разяснява, че екипът на Иванчева би трябвало да успокои обстановката там. Надявам се, кметът на региона да се активизира и да реши проблемите там, добави Фандъкова.

Тя акцентира и че все още Иванчева е в отпуск, само че тази обстановка не може да продължава, тъй като се отразява върху работата на общината и администрацията в " Младост ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР