Изминаха цели шест години, откакто гимнастичката Цвети Стоянова полетя от

...
Изминаха цели шест години, откакто гимнастичката Цвети Стоянова полетя от
Коментари Харесай

Цвети Стоянова отбеляза 6 години от опита си за самоубийство: Господ ми даде право на втори живот

Изминаха цели шест години, откогато гимнастичката Цвети Стоянова полетя от шестия етаж на блока, в който е живеела дружно с баба си. На 14-и юни, 2016 година, красивата спортистка направи опит за самоубийство, като скочи през балкона, само че за благополучие пострадванията от рухването не се оказаха съдбовни за нея и животоспасяващата интервенция, която претърпя, беше сполучлива. Както се споделя - има хора, родени под щастлива звезди и очевидно Цвети е една от тях. Макар и животът да я е поставял пред доста компликации и загуби, въпреки и тя сама да беше поискала най-лошото за себе си.

Стоянова губи майка си, когато е едвам 3-4 клас, а повода за ранната гибел е инсулт. След нещастието Цвети заживява с баба си и дядо си в столичния квартал "Надежда ", а единственото което я крепи, с изключение на поддръжката на възрастните ѝ родственици, които се трансформират в неини родители, е художествената гимнастика. Красавицата, за която се приказва, че е наследила изразителните очи на майка си, тренира от заран до вечер и съумя да се трансформира в едно от "Златните девойки " на България. След опита ѝ за самоубийство стана ясно, че е минавала през доста тежък интервал, обвързван с професионалното ѝ развиване. По това време тя е била щастливо обвързана с футболиста Александър Любенов.

След неуморни молебствия от страна на баба ѝ Цеца и напъните на лекарите, Цвети съумя да се завърне към живота. След като е извадена от сериозно положение, тя месеци наред е подложена на рехабилитации и през септември 2016 година животът като че ли стартира още веднъж за нея. Уви, през 2018 година тя се разделя с половинката си Александър. А пътят ѝ в художествената гимнастика завърши. Първата обществена поява на Цвети след битката ѝ за живот бе на бенефиса на ансамбъла в Арена Армеец, когато публиката от 140 000 души се изправи на крайници, а тя не скри сълзите си.

През идващите години гимнастичката се завръщаше към всекидневието си, работейки интензивно върху себе си и щастието си. За малко даже промени фрапантно визията си, като отряза красивата си дълга коса и я размени с къса подстрижка и платинено рус цвят. След това още веднъж се върна към по-естествената си визия.

В любовта обстановката към Цвети изглеждаше позитивна, защото дълго време свързваха името ѝ с артиста Мариан Вълев, прочут още като Куката. Говори се, че двамата са имали мощна връзка и въпреки да били доста разнообразни, имали сходно светоусещане, което ги събирало. Артистът даже лимитирал и алкохола в името на любовта си към Цвети, само че тя по този начин и не могла да превъзмогне разликите им и прекратила връзката им. Куката мъчно преживявал раздялата им и единственото, което го крепяло, били професионалните му задължения.

През 2021 година Цвети трябваше да преживее още една загуба, освен това на най-близкия си човек, на който дължи всичко. Баба ѝ Цеца си отиде от този свят през ноември, тъкмо 15 години след майка ѝ:

"Преди 15 години половината ми cъpце cи отиде c майка ми, днеc дpyгата половина от него cи отиде c теб ", написа тогава в обществените мрежи някогашната гимнастичка.

Но въпреки ориста не всеки път да е била благосклонна към Цвети, през днешния ден тя е все по този начин блестяща и щастлива. Красавицата несъмнено потвърди, че опитът ѝ е донесъл освен болежка, само че и доста мъдрост, а ето какво бе посланието ѝ, с което означи шест години от опита си за самоубийство:

"Днешния ден е доста специфичен за мен!
Изминаха 6 години откогато Господ ми даде право на втори живот.
Толкова доста неща се промениха… Самата аз се трансформирах.
Знам, че всичко, което ми се случи беше единствено за положително.
Днес имам още един ангел на небето, който ме закриля и без който щеше да ми е невероятно да мина през всичко това. И въпреки да не е физически към този момент до мен, нашата връзка е неразрушима.
Пиша тези редове през сълзи, тъй като най-сетне правя оценка, какво имам и какво изгубих.
Истината е, че макар всички компликации през които ми се наложи да мина, през днешния ден съм щастлива и признателна.
Гледам напред с религия и вяра, а обратно единствено с поука и амнистия. На първо място простих на себе си и чак тогава дадох и желаех амнистия от другите.
И както споделя момичето, което скоро ще имате опцията да познавате: “Господ има проект за всички нас”, а нашата работа е простичка: добродушно и смирено да вървим по пътя си стремейки се един ден да оставим нещо положително след себе си.
Благодаря на Бог и на всички благи хора който се молиха за мен и най-много на тези, които останаха! "

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР