Измина една година от онзи фатален петък 13, когато България

...
Измина една година от онзи фатален петък 13, когато България
Коментари Харесай

Една година от фаталния петък 13-и, когато България влезе в тотален локдаун

Измина една година от оня съдбовен петък 13, когато България безусловно затвори порти. На тази дата Народното събрание единомислещо гласоподава оповестяването на изключително състояние. Работата си преустановиха молове, заведения за хранене и занимания, кина, театри, спортни центрове. 

Виртуалният свят завладя всекидневието ни. Учениците минаха на онлайн образование, като в началото то се организираше по един от каналите на Националната телевизия. Забавлението ни също беше пред компютър или телефона. Дискотеките, представленията бяха онлайн. 

В деня на оповестяването на локдаун а у нас бяха регистрирани 16 позитивни проби на ковид. Два дни преди оповестяването на изключително състояние пристигна първата жертва на К-19 у нас. Това беше 66-годишна жена, приета в болница в Пирогов в извънредно тежко положение.

Хаосът с вируса донесе и нечувани в модерната ни история КПП-а на входовете и изходите на регионалните градове. Служебни и медицински бележки служеха за минаване на пропускателния режим.

Първият локдаун беше разгласен за период от един месец – до 13 април, само че след това беше продължен с още месец - до 13 май. След това изключителното състояние стана изключителна епидемиологична конюнктура, чийто период бе продължен до 30 април т.г.

Последваха дълги месеци - ту на разхлабване, ту на стягане на ограниченията. И по този начин до ден сегашен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР