Измамници направиха в социалните мрежи фалшив профил на кмета на

...
Измамници направиха в социалните мрежи фалшив профил на кмета на
Коментари Харесай

Експерт по киберсигурност: Има няколко индикации за фалшивия профил на кмета на Бургас

Измамници направиха в обществените мрежи подправен профил на кмета на Бургас Димитър Николов, посредством който събират персонални данни с обещания за награди. За това алармираха от общината. Профилът на кмета евентуално е основан на празника на Бургас - Никулден, когато има най-голяма посещаемост. От него " кметът " раздава награди в коледна игра, против приемане на данни от банкови карти.

Според специалиста по киберсигурност Любомир Тюлев у нас е постоянно публикувана практиката за профил двойник. По думите му около " Черния петък " има доста сходни измами.

" Много хора се хващат на сходен вид измами, а тук има няколко знака, които трябваше да се открият - профилът е основан скоро, на Никулден. Димитър Николов е обществено лице не от този Никулден, а от доста години ", добави той.

Експертът посъветва в такива обстановки да се обръща внимание на почитателите и приятелите. Според него индикация е, че от въпросния профил се написа непосредствено на други консуматори.Трябва да се следи още за пунктуацията и правописа, които също могат да издадат подправен профил.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР