Измамите с лицата на известни хора са пагубни за доверието

...
Измамите с лицата на известни хора са пагубни за доверието
Коментари Харесай

Аделина Радева: Измамите с лицата на известни хора са пагубни за доверието на аудиторията

Измамите с лицата на известни хора са пагубни за доверието на аудиторията. Така Аделина Радева, тв водещ в Българска национална телевизия, разяснява подправените видеа за промотиране на медикаменти с лицата на известни персони. Самата тя бе едно от тези лица. Радева разяснява случилото се и реакцията си в предаването " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “.

" Приятели ми предизвестиха за видео с моето лице и гласа ми, което циркулираше онлайн, месец преди аз самата да го видя. Питаха ме " Защо имаше пердах в студиото при теб? На един човек му счупиха главата, какво се случва? “ Водещата не е могла да разбере защо става дума.

" Мина време, до момента в който разплета историята и схвана, че става дума за имитация онлайн. Това ми подсети за случаи, в които съм откривала сякаш " свои “ изявленията – написани, като че ли съм била нечий събеседник, а те не са се случвали “, даде още детайлности известната водеща.

Видеото, в което е злоупотребето с лицето и гласа на Радева, съставлява сякаш новинарска емисия – взета е картина с логото на Българска национална телевизия и с нея като водещ на новините. “ Отварям устата си, като че ли приказвам аз, а в действителност изкуственият разсъдък е прочел думи, авансово заложени му, с моя глас. Картината внушава, че лекари и специалисти се бият в студиото. Целта на фалшификацията е да продава артикул – някакво лекарство, на гърба на легитимността и известността на познати лица. Видяхте, че министър председателят Денков също е потърпевш от сходна машинация “, разясни още Аделина Радева.

Оказа се, че изкуственият разсъдък има потребност от 3 секунди, в които да чуе моя глас и да проговори с него, сподели тя. " Вероятно ще се стигне до миг, в който даже индивидът, с който е злоупотребено, няма да може да познае себе си – толкоз акуратен е този разсъдък “.

Радева подсети, че голям е казусът освен със злоупотребата с известните лица, само че и с доверието на аудиторията – в случай че тя се подлъже и купи " лекарство “, рекламирано с такава машинация, това може да докара до заплаха за здравето и живота на купувача.

" Има отдел за битка с киберпрестъпността, който би трябвало да обърне внимание на този въпрос – казусът е, че той може да направи доста малко неща. Това важи освен у нас, само че и в целия свят. Регулациите са извънредно значими – сходно лъжливо наличие се намира в сървъри в Панама, Боливия и така нататък, има логаритъм – когато е блокиран един от тях, наличието се реалокира на други “, предложи спомагателна информация по тематиката Радева.

" Питам се – в Европейски Съюз с неговите регулации даже за краставиците, с еврокомисар по нововъведенията – стигаме до такава степен, че законодателството следва новите технологии и те

дълго време няма да могат да бъдат обуздани, а може би в никакъв случай?, приключи диалога Аделина Радева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР