Излязоха първите резултати от изборите за президент и парламент в

...
Излязоха първите резултати от изборите за президент и парламент в
Коментари Харесай

Излязоха първите резултати от изборите в Турция

Излязоха първите резултати от изборите за президент и парламент в Турция. Първоначалните данни сочат, че Реджеп Ердоган води в конкуренцията, оповестява

Резултатът на президента е съвсем 60% съгласно проправителствените медии. Опозиционните споделят, че Ердоган събира малко под 50%, които биха му дали опция да завоюва на първи тур.

Председателят на Висшата изборна комисия Ахмет Йенер съобщи в документално изказване, че изборите са завършили без проблеми.

Избирателните секции затвориха в 17.00 ч., след което стартира и процесът на преброяването на бюлетините. Според турския избирателен закон първо се преброяват бюлетините за президентските избори, а по-късно за парламентарните.

Приключи гласуването и на 46-те Граничен контролно-пропусквателен пункт, където гласоподавателите можеха да упражнят вота си до края на изборния ден през днешния ден.

Паралелно с преброяването на гласовете, подадени в Турция, стартира и отчитането на бюлетините, пристигнали от чужбина, които се съхраняват в Анкара.

Точно в 17 часа бяха затворени изборните секции и в мегаполиса Истанбул, където се гласоподава в общо 30 802 секции, повече от броя им на предходните избори през 2018 година В града на Босфора са регистрирани към 11,5 млн. гласоподаватели, от които 800 хиляди са младежи, гласуващи за пръв път.

Междувременно Висшата изборна комисия на Турция анулира възбраната за издание на данните от обработените бюлетини. Това се случи в 18:30 ч.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР