Изложбата Премъдростта Божия в творчеството на Борис Георгиев“ гостува в

...
Изложбата Премъдростта Божия в творчеството на Борис Георгиев“ гостува в
Коментари Харесай

Изложбата „Премъдростта Божия в творчеството на Борис Георгиев“ на Градска художествена галерия- Варна гостува в Благоевград

Изложбата „ Премъдростта Божия в творчеството на Борис Георгиев “ гостува в Благоевград. Експозицията е на Градска художествена галерия- Варна. Официалното разкриване ще бъда на 26 декември от 17.00 часа в залите на РИМ –Благоевград.

Тържественото разкриване ще бъде съпроводено от концерт с музика от православния изток на Ансамбъл за източно пеене „ Софийски псалти “ и групировка „ Големите български гласове “. При откриването на изложбата, своето изследване за философията на изкуството на Борис Георгиев ще показа изкуствоведът Пламена Рачева, шеф на ГХГ „Борис Георгиев“ – Варна.

Изложбата е юбилейна и е отдадена на 130 години от рождението на Борис Георгиев /1888-1962/, патрон на Градската художествена изложба във Варна. Експозицията демонстрира произведения на художника от фондовете на Национална изложба – София, ГХГ- Варна, документални архивн
материали от Централен държавен архив- София, персонален списък на Вирджиния Георгиев-Джакомети.

Изложбата е съпроводена с богато двуезично издание – първокласна директория с цветни репродукции на творбите на Борис Георгиев от ГХГ- Варна с текст, азбучник с анотации на български и британски език на издателство “Кибеа “, публикуван по план към Фонд „ Култура “ на Община Варна.

Експозицията ще остане подредена и налична за жителите и гостите на Благоевград до 20 януари 2019 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР