Изложба в столицата на САЩ показва внушителните временни сгради, построени

...
Изложба в столицата на САЩ показва внушителните временни сгради, построени
Коментари Харесай

Какви уникати показаха от фестивала Горящия човек

Изложба в столицата на Съединени американски щати демонстрира внушителните краткотрайни здания, издигнати по време на годишния фестивал Burning Man (Горящият човек), написа dezeen.com. Платната са подредени в галерията Renwick на музея на американското изкуство Smithsonian, във Вашингтон.

70 000 души се събират за годишния фестивал Burning Man (Горящият човек), в който изкуството и музиката дават живот на Black Rock Desert в Невада, Съединени американски щати. Burning Man Festival е един от най-големите и известни фестивали в света, а самите уредници го назовават " Експеримент за основаване на общественост за коренно себеизразяване ". В седмицата на фестивала в пустинята се конфигурират едни от най-авангардните творби на изкуството, а от 1986 година насам пътешественици от целия свят се събират във краткотрайно построения „ Град на Черната канара “.

Изложбата показва творчеството и занаята на общността, която всяка година пътува до пустинята Невада за събитието. Ежегодно участниците в " Горещия човек " построяват своите планове, които варират от дребни творби на изкуството до колосални павилиони - някои, от които се изгарят церемониално в края на фестивала. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР