Изложба с творби и композиции на акад. Крум Дамянов, онасловена

...
Изложба с творби и композиции на акад. Крум Дамянов, онасловена
Коментари Харесай

Откриха изложбата „Скулптура и процес“ на акад. Крум Дамянов в Кюстендил

Изложба с произведения и композиции на акад. Крум Дамянов , онасловена „ Скулптура и развой “, се откри през днешния ден в Художествената изложба „ Владимир Димитров-Майстора “. Мероприятието стартира в 12:00 часа , а изложбата ще остане в продължение до края на септември, оповестиха в обществените мрежи от галерията.

Повод на изложбата беше удостояването на огромния ваятел, роден в Ракитово, Пазарджишко, с почетното звание „ лекар хонорис идея “ на Националната художествена академия. Оформянето на експозицията е лишило много време на екипа на кюстенидлвската изложба. Няколко от монументалните му работа са експонирани на площадката до входа на галерията, което провокира интерес у ценителите на изкуството .

Акад. Крум Дамянов е една изключителна, всеобхватна, персона в областта на скулптурата. В тази галерия могат да се видят произведения, представляващи последните му креативен опити . Могат да се видят и портрети, правени след студентските му години, портрети от огромните паметници , дело на колективи, на които той е бил началник.

В изложбата е експонирана и една знаковите му работи – „ Диоген “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР