Изложба, посветена на добросъседството между България и Република Северна Македония,

...
Изложба, посветена на добросъседството между България и Република Северна Македония,
Коментари Харесай

Младежи от България и РС Македония призовават за единство с изложба в Народното събрание

Изложба, отдадена на добросъседството сред България и Република Северна Македония, бе открита през днешния ден в Народното събрание. Експозицията носи заглавието “От двете страни на границата ” и е част от новата социално-информационна акция на Фондация Българска Памет, а създатели на рисунките са деца от двете страни.

 Чрез рисунките си младежите демонстрират своя взор към това какви би трябвало да бъдат връзките сред България и Северна Македония.

 ‘Моята рисунка изобразява две ръце със знамената на България и Македония, които се съединяват във формата на сърце. Това въплъщава съединението и любовта на двете страни една към друга. Децата, които си играят вътре в сърцето, демонстрира, че макар границата, която ни разделя, ние можем да бъдем другари ”, споделя Магдалена от България.

Ана Полизовска от районен съд Македония показа, че е пресъздала в своята картина дружбата сред младежи на друга възраст, пол и народност, с цел да покаже, че сред предразсъдъците, въпреки всичко стои другарство и то е доста значимо.

Сспециален посетител на изложбата бе и доктор Милен Врабевски, създател и ръководител на Фондация Българска Памет. Бизнесменът финансира 5 дневния престой на децата в Копривщица и София и за следващ път е хазаин на среща сред младежи от двете страни на границата в България.

“Щастлив съм, че имам опция да ви показва тези прелестни младежи, тъй като те въплъщават модела на работа на Фондация Българска Памет към този момент 16 години – умни, будни деца от двете страни на границата, с общи фантазии, ползи и любознание към света. На нашите събития следя по какъв начин поддържат връзка, по какъв начин се забавляват дружно, учат дружно и основават другарства – това е скъпо и си давам сметка, че всяка инвестиция си коства, когато е в интерес на такива чудесни деца. Те ни дават един доста прегледен урок по дипломация ”, показа доктор Врабевски.

Социално-информационната акция на Фондация Българска Памет “От двете страни на границата ” цели да насочи публичното внимание към нуждата от ангажирана държавна политика в посока добросъседство и другарство сред страните, да покаже, че от дълго време е пристигнало времето за дипломация, единодушие и другарство сред братските страни в името на светлото бъдеще на младото потомство, в името на общата история, корени и просвета.

 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР