Изложба и конференция на тема Балканите и Югоизточното Средиземноморие: Споделени

...
Изложба и конференция на тема Балканите и Югоизточното Средиземноморие: Споделени
Коментари Харесай

Г. Пирински: Трябва категорично да заявим, че корупцията не е изолиран български проблем

Изложба и конференция на тематика " Балканите и Югоизточното Средиземноморие: Споделени мемоари, общо бъдеще " ще се организира в Екологичен потенциал в Брюксел през днешния ден. Един от уредниците е евродепутатът Георги Пирински . Останалите са евродепутати от други страни.

Най-активна организаторка е Костадинка Кунева от Гърция, сподели Пирински и добави:

Нейна е концепцията да се потърси общото в античността, в средновековното завещание на народите от Югоизтока. Интересен аспект е фотоизложбата, която ще предшества самата конференция. Тя е дело на фотографа Иво Хаджимишев и е част от една доста богата сбирка, резултат от няколко годишен план, където са събрани облиците на доста открити в земите на днешна Гърция, България, Румъния, Кипър завещание с художествени, с исторически екземпляри, които приказват за наличието и съчетаването на доста антични култури. Търси се това, което е основало една културна среда, една общественост, която и през днешния ден дава своя отпечатък върху метода, по който се формираме и гледаме на света.

Идеята на втория аспект на полемиката е да забележим дали тази част от Европа, Източното Средиземноморие, могат да се развият като един район, отворен към прилежащите – Евразия, Близкия изток, Северна Африка, и като част от Европейски Съюз да играят роля за развиването на един развой на положителни взаимоотношения, разяснява евродепутатът. 

Относно въпроса с корупцията и представянето на България преди европредседателството, Пирински разяснява: Трябва да запазим една уравновесена вероятност и да не си затваряме очите във връзка с това, което е действителен проблем. Трябва да имаме самосъзнанието и настройката да го погледнем обективно, а не да реагираме първосигнално. И по едно и също време с това задоволително изрично да заявим, че това не е изолиран български проблем в Европа. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР