Излизането на Обединеното кралство от Европейският съюз ще бъде от

...
Излизането на Обединеното кралство от Европейският съюз ще бъде от
Коментари Харесай

Брекзит ще бъде от полза за Лондонското сити, смята шефът на Barclays

Излизането на Обединеното кралство от Европейският съюз ще бъде от изгода за Лондонското сити. Това съобщи в изявление за Би Би Си основният изпълнителен шеф на банката Barclays Джес Стали.

Макар че Брекзит докара до преместването на някои работни места от Лондон към градове в Европейски Съюз, Стали счита, че новопридобитата дарба на английската финансова промишленост да дефинира личния си дневен ред би й разрешила да се конкурира по-добре с азиатските и американските финансови центрове.

„ Вниманието на Лондон не би трябвало да е фокусирано върху Лондон и Париж. То би трябвало да е ориентирано към Ню Йорк и Сингапур “, разяснява Стали.

Според него Обединеното кралство би трябвало да работи за поддържането на положителни връзки с Европейски Съюз, само че бъдещето на страната зависи от способността й да провлича световен капитал и да се трансформира в световен център в сфери като зеленото финансиране. Финансовата промишленост е централен дирек на английската стопанска система, като тя генерира към 7% от икономическата продукция на Обединеното кралство и дава работа на 1,1 млн. души.

Коментарът на Стали идва, откакто секторът бе значително пренебрегнат в комерсиалната договорка, подписана сред Обединеното кралство и Европейски Съюз преди Брекзит да влезе в действие на 31 декември. В резултат на Брекзит, Лондон изгуби повече от 6 милиарда евро от дневната си търговия с акции, които се пренасочиха към европейски тържища.

От Barclays обаче не регистрират огромна смяна в бизнеса си след Брекзит.

„ Някои работни места се реалокираха в Европа, само че тук става въпрос за няколко стотин индивида. Имаше и отлив на капитал, само че Лондон продължава да е главния център на Barclays ”, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР