Излизам от управлението. От днес изтеглям министрите на "Има такъв

...
Излизам от управлението. От днес изтеглям министрите на "Има такъв
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Изтеглям министрите от ИТН, край на коалицията


Излизам от ръководството. От през днешния ден издърпвам министрите на "Има подобен народ " и поставям завършек на тази коалиция и на тази мъка. Това разгласи водачът на "Има подобен народ " Слави Трифонов посредством видеообръщение.

Лидерът на Има Такъв Народ разгласи, че партията ще поддържа бюджета единствено в частта му, която се отнася до приходите.

"Причините, заради които тази коалиция не работи и заради които ние нямаме място в нея, са две - Македония и фактът, че в страната към този момент няма пари ", сподели още Трифонов.

Той добави, че министрите на партията са напуснали съвещанието на Министерския съвет поради "изключително неприятния бюджет ", показан от Асен Василев.

"Нито министър-председателят, нито финансовият министър се оправят, нито тази коалиция работи както би трябвало. Това е мъка ", сподели Трифонов.

"Министър-председателят Кирил Петков води друга външна политика, друга политика от тази на Министерство на външните работи, друга от Народно събрание, друга от заявената на КСНС. Министър-председателят взема различен външен министър, негов си, който се споделя Весела Чернева. Министър-председателят е заречен на разнообразни водачи от Европа и света, че ще вдигне ветото на РСМ и прави всичко допустимо това да се случи, макар че голяма част от българските жители желаят РСМ да извърши контракта сред двете страни. Кирил Петков жестоко, безпардонно и едностранно неуважава подписаното съдружно съглашение. Македония е значима част от нашата история и душа и никой няма право да взема едностранни решения срещу волята на българския народ. Това се назовава национално изменничество ", съобщи водачът на Има Такъв Народ.

По отношение на бюджета и парите на страната Трифонов уточни, че откогато Асен Василев е финансов министър, "хвърчат милиарди ".

"Никой няма право да опитва с нашите пари - еднолично да ги харчи, в случай че ще не да е приключил Харвард, а да е приключил Галактическия институт ", сподели още Трифонов.

"Никой не знае защо се изхарчи най-голямата сума в историята на България - 9 милиарда лв. за 9 дни – 4 милиарда се източиха от енергетиката и се изхарчиха за настоящи потребности. 1,2 милиарда се взеха, с цел да се купи зърно. Зърно няма, а и 1,2 милиарда ги няма. Къде са? Къде е битката с мръсните пари? Къде са осветлените корупционни схеми на предходното ръководство? Какви звучи желанието на Асен Василев да изтегли нов дълг? Кой ще ги заплаща, той ли ще ги заплаща или нашите деца ", реторично попита водачът на Има Такъв Народ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР