Излезе второто допълнено издание на най-пълната биографична книга за Георги

...
Излезе второто допълнено издание на най-пълната биографична книга за Георги
Коментари Харесай

Георги Тошев представя допълненото издание на книгата си за Парцалев в Берлин

Излезе второто допълнено издание на най-пълната биографична книга за Георги Парцалев. Премиерата е довечера в Берлин. Книгата ще бъде показана от нейния създател - журналистът Георги Тошев. 

" Директорът на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов ми беше споделил преди време, че Парцалев е снимал детски филми в тогавашния Източен Берлин. Тази нишка ми се стори забавна. Трябваше ми време да проуча архивите, след което да науча от очевидци на тези събития по какъв начин български артисти и изключително звезда като Парцалев, са се чувствали в тогавашното Германска демократична република. Излязоха доста любопитни истории за това по какъв начин са си получавали хонорарите и по какъв начин той е пръсвал целия си хонорар с цел да почерпи всичко от продукцията. Това е на повърхността. Излязоха интересни факти и свидетелства за неговия темперамент - по какъв начин службите са го притискали и по какъв начин Парцалев се е отнасял към сътрудниците си, за двойствената му природа ", описа журналистът пред БНР.  

Георги Тошев показа, че е прослушал дребното изявленията с Георги Парцалев, някои от които се съхраняват в Златния фонд на БНР, с цел да събере още обстоятелства за живота на този създател. Така се е стигнало да второто допълнено издание на книгата " Хамлет от град Левски ". 

Интервюто на Даниела Големинова с Георги Тошев в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР