Излезе първото класиране за гимназиите след 7-ми клас. В столицата

...
Излезе първото класиране за гимназиите след 7-ми клас. В столицата
Коментари Харесай

Кои са най-желаните гимназии в София

Излезе първото класиране за гимназиите след 7-ми клас. В столицата за поредна година с най-голям бал са влезнали учениците в Софийската математическа гимназия. Кои са най-хубавите учебни заведения и останаха ли некласирани деца - вижте.

Балът за най-желаните езикови гимназии в столицата тази година е по-висок от предходната. Има и петима възпитаници с оптималния бал от 500 точки. 1088 седмокласници обаче останаха некласирани поради недобре подредени стремежи. За тях има 1098 свободни места.

В Софийската математическа гимназия на първо класиране тази година последният възпитаник е влезнал с бал 483, 500. На второ място в рейтига на най-хубавите учебни заведения се подрежда 91-а немска гимназия.

Следва софтуерното учебно заведение " Електронни системи ", на четвърто място е 73-то учебно заведение. Пета е 164-та испанска гимназия, следват Първа и Втора британска и 9-та Френска. На девето място е 22-ро учебно заведение, а десетката приключва 51-во. Това е и единствената разлика с предходната година, когато на това място беше 31-во учебно заведение. Балът е по-висок от миналогодишния.

" Високите резултати в учебното обучение и от НВО са предпоставката за по-високия бал за банкет в гимназиален стадий ", съобщи Ваня Кастрева, шеф на Регионално ръководство на образованието-София.

Миналата година балът също беше по-висок от миналата. Това значи, че като цяло онлайн образованието не се е отразило отрицателно на изпитите.

Тази година паралелката с най-голям най-малък бал е още веднъж тази с математика и немски в СМГ. Най-желаната пък е тази с британски и испански в Първа британска. Петимата възпитаници с по 500 точки са от СМГ и ще продължат да учат там. И тази година има рядкости - възпитаник показал 193 стремежи и влезнал на седмото. И още.

" Няма логичност ти да си написал с бал 300 91-ва НЕГ на 28-мо място, няма по какъв начин това са се случи. Подреждането постоянно стартира водещо е жаланието, определящ е балът ", акцентира Ваня Кастрева.

Към момента в столицата са закрити единствено две професионални паралелки. За некласираните, поради недобре подредени стремежи, възпитаници пък има задоволително свободни места. Те вземат участие автоматизирано във второто класиране.

От 14 до 16 юли учениците би трябвало да се запишат там, където са признати като за професионалните паралелки е нужно здравно уверение. Втората опция е да се подаде заявление за присъединяване във второто класиране.

" Което има дава късмет да се придвижат на по-предно свое предпочитание или да останат в паралелката, в която са били класирани към този момент ", сподели още Ваня Кастрева.

Второто класиране ще излезе на 20 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР