Излъченият репортаж по националната телевизия за пациент закаран от Спешна

...
Излъченият репортаж по националната телевизия за пациент закаран от Спешна
Коментари Харесай

Фандъкова настоя за проверка в Четвърта градска болница

" Излъченият репортаж по националната телевизия за пациент закаран от Спешна помощ в Четвърта градска, демонстрира проблем, който " системата " би трябвало да реши. Не може пациент, за който доктор е решил, че се нуждае от болнично лекуване, да бъде връщан от лекари. Не може да се търси документ на хартия, в случай, че болничното заведение има електронен достъп.
Поискала съм пояснения от шефа на болничното заведение доктор Аркадий Иванов и упорствам организация " Медицински одит " да извърши инспекция. Директорите на лечебни заведения носят отговорността за това да има явен протокол за работа "
Това написа във Фейсбук кметът на столицата Йорданка Фандъкова, откакто здравният министър настоя да бъде поискана оставката на шефа на Четвърта градска болница поради отвод да бъде признат пациент с потвърден COVID-19, който е докаран с кола за спешна помощ пред входа на лечебното заведение.
" Напълно поддържам позицията на министър Ангелов, че лечебни заведения, които отхвърлят да разкрият кревати за COVID-19, не би трябвало да получават финансиране от Здравната каса. Днес цената на триумфа ни се мери със съпричастност, отговорност и дълг, от всеки, включително и притежателите, и шефовете на лечебни заведения ", безапелационна е Фандъкова.
Общинските лечебни заведения в София се включиха в лекуването на COVID-пациенти през цялото време. Втора градска разкри едно от първите отделения в страната, макар страхът на част от личния състав. Останалите, включително и Четвърта, се включиха с отделения за COVID-19, напомни тя.
В умозаключение столичният кмет посочи, че сега се нуждаем от всеки един доктор, сестра и санитар, които влизат в отделенията с COVID-19. А редът и дисциплината избавят животи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР