Изкуството на манипулацията може да се смята за върхово постижение

...
Изкуството на манипулацията може да се смята за върхово постижение
Коментари Харесай

Тиери Тили – борец срещу масони или „Леонардо Давинчи“ на манипулациите

Изкуството на операцията може да се счита за върхово достижение в набора от човешки качества, които всеки може да развие до равнището на специалист. Ето за какво и триумфите на телефонните измамници доближават такива триумфи. Трезвата мисъл може да се окаже изключително нужна в сериозните моменти, само че за една френска аристокрация се оказва прекомерно високо условие, както можем да разберем. Фамилия Видрин се оказва доста лабилна в това отношение. И всичко стартира през далечната 1999 година с появяването на господин Тиери Тили.

Мъжът се срещнал с 66-годишната Гислайн дьо Ведрин. Дамата работила в секретарски лицей в Париж. Успява да се запознае с Тили, който първоначално разказва като не толкоз харизматичен човек, само че в следствие проектът на мъжа се оказва сполучлив и доста скоро цялата фамилия се среща с въпросната персона. Няколко седмици връзките сред всички са естествени, до момента в който най-сетне гостът не разкрива същинската си задача.

Непознатият се показал като виртуозен разузнавач на НАТО, персонален консултант на френския президент, финансов талант и представител на един от най-древните кланове, които се борят със злото в света. Всеки естествен човек би изпратил Тили в лудницата или най-малко за верните хапчета в аптеката, само че зад гениалната история стои един приключен манипулатор, който употребява и знае доста добре всички вероятни техники за промиването на мозъци. Тиери почнал да споделя своята специфична задача, с която е изпратен да отбрани фамилията от смъртна заплаха, от скрит план на свободни масони, от едно европейско скрито общество на педофили.

Може да звучи неуместно, само че това е действителна история и самият Тили се постарал доста съществено в осъществяването на измамата си. През цялото време работил върху всеки член на фамилията, с цел да добави своята история. Френските аристократи повярвали на историята, че са част от антично общество наречено „ Балансът в света “. Били определени за изтриване от масоните и трябвало бързо да се реалокират в фамилното шато на към 160 километра от Бордо. До тук добре, само че за кого се е представял Тили? Той бил протектор от световна мрежа, която се финансира от най-различни благодетели.

Неговият шеф – господин Гонзалес, бил братовчед на крал Хуан Карлос от Испания. Приказките от „ 1001 нощи “ не престават и в продължение на 5 години, фамилията не напуща своето имение, тъй като се опасява да не бъде убито. Благодетелят обаче нямал желание да прави своята работа гратис, той принудил фамилията да се раздели с имущество, спестявания и бижута на стойност от 4.5 милиона евро. Парите отивали в Канадско благотворително сдружение, което било учредено от обществото на покровителите и е употребявано, с цел да подкрепя цялата организация по света, тъй като и доста други имали потребност от протекция.

 gettyimages-72614716-594x594

За интервала от 5 години, мъжът най-сетне декларирал, че ще е добре в случай че се реалокират в Оксфорд в по-малко жилище, с цел да не разрешат на никого да ги последва, а и в Англия ще имат доста повече протекция. Франция се оказвала прогнила ябълка и на тази територия може да бъдат отстранени доста по-лесно. Някогашните аристократи отпътуват, само че откакто нямат никакви пари, постоянно стартират да закъсняват с наема и най-после са дадени на съд. На своя територия Тили се трансформирал в безспорен изверг.

Кристин дьо Видрин била затворена към 7 месеца в стаята си, постоянно била лишавана от храна за сметка на боят, който покровителят упражнявал върху нея. Причината за последното е, че най-вероятно дамата знаела банковата сметка, в която е събрана сумата на всички благосъстояния от изгубеното богатство на тамплиерите. Манипулацията работила безупречно. Съпругът на Гислайн – Жан Мърчанд (работещ като журналист) декларира, че Тили е просто самозванец, който се възползва от парите на фамилията, автоматизирано получава нова купа – сътрудник на злото. Мърчанд побързал да потърси управляващите, които отказали да се намесят, тъй като против него към този момент имало задоволително тъжби, всички регистрирани от фамилията на брачната половинка му. През 2009 година публично завършва и легендата за измамника. Кристин съумява да избяга, откакто споделя на своя шеф в какво се е забъркала.

 DgmtB2oWAAANnO6

След като един рационален човек най-сетне сигнализира управляващите и споделя какво в действителност се е случило, Интерпол се заема със случая. Тиери е задържан в Швейцария. Неговият шеф господин Гонзалес е задържан през 2010 година и полицията изземва BMW 645 със сумата от 86 000 евро в багажника, скъпи часовници, колекционерски бутилки вино и дизайнерски дрешник. В съда Тиери идва ухилен и отхвърля всички обвинявания. Заявява, че е правоприемник на Хабсбургите и също по този начин играел футбол в Марсилия. Отрича всички обвинявания. Неговият съизвършител също отхвърля обвиняванията и отхвърля да признае, че е съизвършител. Междувременно единственият рационален човек в цялата история се оказва Жан Мърчанд, който не стопира да назовава и двамата измамници и шарлатани.

Според него, триумфът на Тиери се крие във опцията да настрои цялото семейство един против различен. И няма по какъв начин да чакаме нещо по-различно. Според Гонзалес и Тили, фамилията разполага с още финанси, които може да им даде и тъкмо затова траяло измъчването толкоз време. Истината е, че фамилията нямало какво повече да даде. Жан Мърчанд се тормози от обстоятелството, че тогавашното му семейство може да извърши всеобщо самоубийство по образеца на Джим Джоунс и неговите прародители. Съпругът, който остава без нищо, споделя доста по-късно по какъв начин този човек е съумял да открадне мозъците на неговите родственици.

 Symbols -Masonic Chart (Photo by Buyenlarge/Getty Images)

Общата банкова сметка на фамилията била изпразнена, а пояснения в никакъв случай не били дадени. В следствие ще разбере от компютъра на брачната половинка си, че всичко било директива точно от Тили. Кой обаче е този човек, кой е този тайнствен гуру, който никой не познава и по какъв начин се снабдява с властта си. Роден е през 1964 година покрай Париж. Учил е право, само че в никакъв случай не приключва. Успява да се омъжи за Джесика Динър, която показва като козметичен и рекламен сътрудник, също по този начин декларира, че е модел, само че никой не може да бъде сигурен. Тили стартира да се занимава с най-различни бизнеси през годините. Нито един не е сполучлив, само че измамите не престават до известна степен. Накрая получава работа в университета на Гислайн.

Там е нает, с цел да конфигурира операционна система на компютрите. През 1999 година е най-високо платеният човек в университета, както и най-приближения до дамата. През идващите две години съгласно Мартин Гордин, големи суми стартират да изтичат в незнайна посока от университета. Много скоро същият не съумява да заплаща сметките си. Гислайн отслабнала фрапантно, почнала да носи тъмни очила даже в университета и напомнила на всички да се пазят от масоните. Тили в това време наема полски надзирател, който обикаля университета с ротвайлер.

Един ден всички учители и студенти били затворени, тъй като Жак Гонзалес щял да посети университета, с цел да се срещне с френската аристократка. През 2001 година стопират да се изплащат заплати и образователното заведение най-после банкрутира. Всичко останало е към този момент известно. Въпросът обаче е кой тъкмо е мистериозният Гонзалес. Ако попитаме френската фамилия, незабавно ще разберем, че става въпрос за човек с повече власт от трима президенти, като един от тях е Путин. Оказва се, че Гонзалес е един от хората, които би трябвало да оказват помощ на Тили да пере парите и също по този начин да прибира % за ролята, която играе. Живее в Париж, освен това в един от много неприятните квартали, има няколко присъди, само че в никакъв случай не е виждал Путин даже на фотография. Всичко е една голяма неистина, която в никакъв случай не би трябвало да завърши.

Случаят съумява да накара мнозина да се опасяват освен от странните култове, само че и от странните хора. Парите в никакъв случай не са върнати, само че около тях можем да бъдем сигурни, че срамът е доста по-тежък.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР