Изкуственият интелект става все по-популярен и се използва в повече

...
Изкуственият интелект става все по-популярен и се използва в повече
Коментари Харесай

Microsoft може да добави ИИ функции в Paint, галерията със снимки и други приложения за Windows 11

Изкуственият разсъдък става все по-популярен и се употребява допълнително области. Една от най-активните компании в тази област е Microsoft.

Технологичният колос прибавя ИИ функционалности към своите артикули и услуги отдавна. Сега компанията възнамерява да добави ИИ функционалности към Paint и Photos за Windows 11.

Съобщава се, че Microsoft възнамерява да добави варианти за изкуствен интелект в редица свои приложения за Windows, в това число Paint, Photos и Snipping Tool. Това ще вкара вълнуващи нови благоприятни условия за всяко от тези приложения. Например, те могат автоматизирано да разпознават обекти и хора в фотоси, което улеснява маркирането на фотоси или даже основаването на колажи.

Опцията за унищожаване на фонов звук от аудио записи може да се употребява за възстановяване на качеството на гласови записи или подкасти. А опцията за превод на текст може да се употребява за връзка с хора, които приказват разнообразни езици.

Но тези функционалности към момента не са въведени в Windows 11, тъй че е малко евентуално Microsoft Paint и Photos да получат забележителна актуализация в скоро време.

Не е изненада, че Microsoft работи интензивно, с цел да включи изкуствен интелект в своите артикули. Компанията сподели мощен интерес към ИИ, изключително посредством вложенията си в своята търсачка Bing и посредством приемането на GPT езикови модели. Ако Microsoft добави ИИ функционалности към Paint и други приложения, това може да направи тези стратегии по-гъвкави и конкурентни на принадлежности от професионален клас като Photoshop и Canva.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР