Изкуственият интелект има грамаден потенциал, но и много проблеми, които

...
Изкуственият интелект има грамаден потенциал, но и много проблеми, които
Коментари Харесай

Apple виждат потенциал, но и много проблеми в AI

Изкуственият разсъдък има колосален капацитет, само че и " доста проблеми, които би трябвало да бъдат позволени ". Това е оценката на изпълнителния шеф на Apple Тим Кук, която идва и да покаже, че неговата компания по-скоро ще стъпи върху горчивия опит на останалите на пазара, в сравнение с да бърза със лично AI решение.

Контекст : В момента като че ли целият софтуерен свят работи по платформи за текстове, изображения, аудио и видео, основани на огромни езикови модели. ChatGPT, Midjourney и сходните привлякоха вниманието на милиони консуматори и сигурно са забавни и новаторски, само че към момента не са провокирали гражданска война в връзките сред хора и машини.
 Развитието на изкуствения разсъдък може да остави 300 милиона души без работа: ето кои специалности са застрашени
Развитието на изкуствения разсъдък може да остави 300 милиона души без работа: ето кои специалности са застрашени

Прогнозата е от нов отчет на Goldman Sachs

AI е податлив да си " измисля " обстоятелства и елементи там, където проличават слабостите на информацията, с която е " подготвен ". Това схванаха " от първа ръка " в Microsoft и най-много в Гугъл при опитите си да интегрират изкуствения разсъдък в своите интернет търсачки. Освен това, чат ботовете и сходните на тях се нуждаят от голяма процесорна мощност, която не е без пари.

В прав текст : " Виждаме огромен капацитет в изкуствения разсъдък и ще продължим доста деликатно да го интегрираме в нашите артикули - капацитетът е доста забавен. Смятам, че е доста значимо да се работи премислено и деликатно - има голям брой проблеми, които би трябвало да бъдат позволени ", съобщи Тим Кук при представянето на резултатите на Apple за първото тримесечие на 2023 година

Той отхвърли да влезе в конкретика за AI проектите на компанията.
 Изкуственият разсъдък на Microsoft бърка данни, години и обстоятелства
Ще се спука ли AI балонът: Новият чат бот на Microsoft прави фрапантни неточности

Софтуерният инженер Дмитри Бреретон откри съществени дефекти още в демонстрацията на AI търсачката на Bing

Още нещо : Apple като че ли нямат и потребност да бързат с внедряването на кардинално нови технологии. Резултатите им за Q1 са по-добри от упованията на анализаторите, като главен фактор е разрастването на бизнеса с услуги, което компенсира намалелите продажби на компютри поради затягащата се икономическа обстановка, показва Axios.

Сериозен фактор е положителното показване на разрастващи се пазари като Мексико, Индонезия, Филипините, Саудитска Арабия, Турция, Бразилия, Малайзия и Индия.
 Apple набра близо $1 милиард депозити за... 4 дни
Apple набра близо $1 милиард депозити за... 4 дни

Новият пестелив артикул на компанията предлага преференциална рента

Цифром и словом : Това са резултатите на Apple за първото тримесечие:
Приходи: 94,8 милиарда щатски $, което е с 3% по-малко по отношение на миналата година и надминава упованията на анализаторите за към 93 милиарда щатски $. Печалба на акция: 1,52 $, без смяна по отношение на миналата година и над упованията на анализаторите за към 1,43 $. Приходи от iPhone: 51,3 милиарда $ по отношение на 50,6 милиарда $ преди година. Приходи от iPad: 6,7 милиарда $ по отношение на 7,6 милиарда $ преди година. Приходи от Mac: 7,2 милиарда $ по отношение на 10,4 милиарда $ преди година. Приходи от услуги: 20,9 милиарда $ по отношение на 19,8 милиарда $ за миналата година. Приходи от носими устройства, аксесоари и интелигентен дом: 8,76 милиарда $ по отношение на 8,8 милиарда $ година по-рано.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР