Изкуственият интелект (AI) се очертава като една от технологиите, които

...
Изкуственият интелект (AI) се очертава като една от технологиите, които
Коментари Харесай

Китай е с водеща роля в революцията на технологиите за изкуствен интелект и тяхното практическо приложение

Изкуственият разсъдък (AI) се обрисува като една от технологиите, които ще трансформират най-вече както икономическия, по този начин и обществения живот на XXI век. Китай заема едно от централните места измежду най-силните играчи в тази бързоразвиваща се област. Ангажиментът на страната към проучванията, развиването и нововъведенията в региона на изкуствения разсъдък я слага на челно място като един от водачите при тази технология, носейки дълбоки последствия както за вътрешната, по този начин и за международната стопанска система като цяло.

Голяма роля за изкачването на Китай в областта на изкуствения разсъдък има непоколебимата поддръжка на китайските управляващи. Китайското държавно управление трансформира тази технология в народен приоритет посредством разнообразни политики, начинания за финансиране и стратегически проекти. Трябва да се означи, че „ Планът за развиване на изкуствения разсъдък от ново потомство “, показан през 2017 година, обрисува визията на Китай да стане световен AI водач до 2030 година Този проект включва финансиране за научни проучвания, набиране на гении и развиване на AI инфраструктура.

Китай също по този начин е и дом на някои от водещите международни проучвателен институции и компании за изкуствен интелект. Известни субекти включват Baidu, Tencent, Alibaba и SenseTime. Тези организации са привлекли най-хубавите AI гении от целия свят, допринасяйки за бързия прогрес на Китай в тази област.

Огромното население на Китай генерира голямо количество данни, които могат да бъдат употребявани за по-бързото придвижване на бранша. Това е сериозен запас за образование и възстановяване на логаритмите. Китайските компании и откриватели се възползват от тези скъпи запаси, с цел да създават работещи премиум артикули в области като обработка на натурален език, различаване на изображения и системи за рекомендации.



Китай има обилни достижения в приложимостта на технологията за изкуствен интелект в областта на опазването на здравето. От ранно разкриване на болести до персонализирани проекти за лекуване, основаните на AI решения за опазване на здравето усъвършенстват резултатите за пациентите и понижават медицинските разноски. Технологията оказва помощ за революционизиране на здравната система на страната, като се концентрира върху възстановяване на грижите за пациентите, повишение на успеваемостта и възстановяване на медицинските проучвания.

Китай също е пионер в приложимостта на технологиите за изкуствен интелект в областта на превоза и логистиката. Компании за споделено градско пътешестване употребяват AI, с цел да усъвършенстват маршрутите и да подобрят успеваемостта на превоза. Освен това технологията играе жизненоважна роля в създаването на самостоятелни транспортни средства, като да вземем за пример водещият план Apollo на „ Байду “.

Китай интензивно употребява изкуствения разсъдък, с цел да усъвършенства просветителната си система, трансформирайки дейно метода за учене в страната. AI технологията се употребява за възстановяване на разнообразни аспекти на образованието, от персонализирано образование до административна успеваемост. Платформите за персонализирано образование, ръководени от AI, приспособяват просветителното наличие към потребностите и качествата на обособените възпитаници. Системи, основани на изкуствения разсъдък, оферират помощ в действително време, дават отговор на училищен въпроси, изясняват теоретични концепции и дават противоположна връзка. Те могат да се приспособяват към темпото и равнището на схващане на всеки възпитаник, като оказват помощ на изоставащите възпитаници да наваксат, а в същото време провокират напредналите. Такива нововъведения могат да спомогнат за основаването на по-добър жанр на учене за учениците и да покачат равнищата на тяхната продуктивност.



Китай употребява изкуствен интелект, с цел да усъвършенства индустриалните си благоприятни условия. Интегрирането на AI в индустриалните и индустриалните процеси усъвършенства успеваемостта, понижава дефектите и скрапа и намалява разноските. Интелигентните заводи, оборудвани с роботи и системи за надзор на качеството, стават постоянно срещани.

Китай събира и голям брой международни гении в областта на изкуствения разсъдък. Неговата процъфтяваща AI екосистема, великодушното финансиране на научните проучвания и опциите за нововъведения притеглят от ден на ден водещи откриватели и инженери. Този приток на гений в допълнение форсира напредъка на проучванията, технологията и другите практични приложения в границите на страната.

Лидерството на Китай при проучванията и технологиите в областта на изкуствения разсъдък несъмнено не е безпочвена случайност. Страната целеустремено подкрепя развиването както на университетските разработки, по този начин и на напълно практични използвани сюжети, носейки забележими резултати както в икономическата сфера, по този начин и в доста области на публичния живот. Изкуственият разсъдък несъмнено е една от технологиите, които най-силно ще повлияят на бъдещето на човечеството. Само времето ще покаже какво още може да предложи Китай в тази област. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР