Изключително вълнуващо посрещане очакваше Златните момичета на родна земя. Ансамбълът

...
Изключително вълнуващо посрещане очакваше Златните момичета на родна земя. Ансамбълът
Коментари Харесай

Шампионско посрещане на златния ансамбъл

Изключително вълнуващо посрещане очакваше Златните девойки на родна земя. Ансамбълът на България беше приветстван от десетки почитатели, дребни и огромни, които желаеха да поздравят гимнастичките ни.

Привържениците обсипаха с цветя целия народен тим, както и треньорския щаб, при появяването им на Летище София.

Момичетата бяха посрещнати с самун и сол, както и непрестанни викания: „ България, България “ и "Златни сте ".

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова завоюваха златото на Игрите в Токио. За девойките, като и целия треньорски щаб, имаше квалифицирано посрещане на родна земя, а десетки почитатели ги чакаха, с цел да се снимат с тях и да си вземат подпис за спомен.

Стефани Кирякова първа съумя да откри думи, с цел да разяснява пред Българска национална телевизия какво се случи в Япония: „ Цялата Олимпиада беше най-трудният миг, не беше елементарно, само че се справихме с всичко. Дадоха ни доста красиви кутии, в които да съхраняваме медалите. Внимаваме да не ги повредим, стоят на бюрата, само че като станем от сън ревизираме дали са там. “

Специални плакати с доста пожелания, готови от дребни гимнастички от българските клубове, бяха подарени на Златните девойки.

Капитанът на ансамбъла Симона Дянкова показа: „ С доста работа, с доста труд в залата, в действителност успяхме и още не можем да повярваме. “

„ Емоциите са неповторими, доста се радваме, че изпълнихме нашата фантазия, нямаме думи с, които да опишем триумфа. Отговорността я осъзнахме още като заминавахме за Токио “, сподели Лаура Траатс.



Мадлен Радуканова добави: „ Лишения и доста труд, това е цената. Силно се надявахме да се случи, всеки ден се събуждахме с това предпочитание - да спечелим златен орден. Много сме щастливи, че го постигнахме. “

Посрещането на целия тим по художествена гимнастика мина под извънреден журналистически интерес.



Президентът на федерацията Илиана Раева съобщи: „ Много сме щастливи, доста сме радостни. Да, това е най-големият орден, който българската художествена гимнастика е завоювала в миналото, надяваме се това да е естественият подтик за бъдещето. България е най-силна в света сега. От два месеца работим с новите тимове въз основата на „ Раковски “, тъй че работим и продължаваме да го вършим. “



Боряна Калейн приключи на влиятелното 5-о място в многобоя, а Катрин Тасева постави завършек на професионалната си кариера с 14-а позиция в олимпийската столица.

„ Петото място не може да ме задоволи, само че се надявам да съм здрава и да печеля орден в Париж. Доволна съм от представянето във втория ден. Това съревнование беше единствено един образец, че упоритата работа побеждава всичко и няма нищо невероятно “, показа прочувствената Боряна Калейн.



Катрин Тасева, която към този момент изигра последното си комбиниране на килима, разяснява последното си присъединяване.

„ Чувствам се доста задоволена и си потеглям щастлива от спорта. Аз си изиграх толкоз неприятно съчетанието, че желаех да си потегли от килима. Оттук-нататък не преставам като треньор, още при започване на септември стартирам да работя с няколко девойки от националния тим персонално. Още не знам кое тъкмо първо ще ги науча, тъй като работата с деца е доста характерна, изключително на тази възраст 13-14 години, уповавам се да предам всичко от това, което ме е научила моята треньорка “, сподели Катрин Тасева, която приключи своята професионална кариера.

Треньорът на ансамбъла Весела Димитрова също беше извънредно разчувствана: „ България се нуждае от такива образци. Да, щастливи сме, супер. Скачахме, викахме от наслада. “





























Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР