Изключително важно е да има парламентарно мнозинство, което може да

...
Изключително важно е да има парламентарно мнозинство, което може да
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Важно е да има мнозинство, което да носи отговорност за политиките и мерките в помощ на бизнеса и хората

Изключително значимо е да има парламентарно болшинство, което може да носи отговорност за политиките и ограниченията в помощ на бизнеса и хората. 

Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев след срещата с парламентарните партии за обществените политики и за бюджет`2023, проведена от Българска социалистическа партия в Народното събрание.

Дори да няма резултат, би трябвало да има диалог. Нашето мнение е, че болшинство би трябвало да прави и приема бюджета, с цел да поеме отговорността в този миг. На тази среща не говорихме за болшинства, никой от нас няма подобен мандат. Говорихме, в случай че не се стигне до болшинство, по какъв начин да се направи бюджетът, изясни още Йордан Цонев.

Всички си споделиха мнението, само че няма общо решение. Има единодушие да продължат обезщетенията за бизнеса и популацията, въпросът е по какъв начин ще се финансират и в какъв размер, сподели Йордан Цонев.

Не съм оптимист по въпроса дали ще има болшинство, добави той.

Комплицирана е обстановката, да го кажа меко, коментира Цонев след диалога, в който от страна на Движение за права и свободи участваха още доцент Петър Чобанов и Байрам Байрам.

Лихвите порастват, не могат да се вършат преференциални задължения, като това важи освен за България, само че и за цяла Европа, акцентира Цонев. И съобщи: „ Прогнозата за обстановката и в Европа, и у нас е, че тя ще се утежнява “.
На въпроса дали партиите са се срещнали някъде в позициите си Йордан Цонев отговори: „ Не “.

Утре Движение за права и свободи ще реши коя от кандидатурите за ръководител на Народно събрание да поддържа. Досега за поста са издигнати Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР