Изключително сериозен тест предстои на подмладения отбор на Варна –

...
Изключително сериозен тест предстои на подмладения отбор на Варна –
Коментари Харесай

Елизабет Късаджикова: Ще се раздадем на максимум срещу Марица

Изключително сериозен тест следва на подмладения тим на Варна – ДКС.

В 5-ия кръг на женската волейболна Демакс лига, те ще се изправят против абсолютния хегемон у нас през последните няколко години и водач в шампионата - Марица Пловдив.

Ето какво показа за идния конфликт капитана на варненския тим – Елизабет Късаджикова:

- Много сериозен тест за Варна – ДКС, приемате най-силния тим у нас, какви са твоите упования?
Е.К.: Ще излезем пределно мобилизирани и надъхани и ще дадем най-хубавото от себе си против шампионките. Ще се постараем да покажем тима в по-добра светлина, като не позволяваме леки неточности. Мисля, че от такива срещи можем единствено да натрупаме нужния опит.

- Не стартирахте по най-хубавия метод в шампионата?
Е.К.: Така е, само че тима ни е нов и от предишния сезон останаха единствено две волейболистки, а другите са девойки старша възраст. Нашата съществена цел е да се обиграваме и да създадем колектив. Не е без значение и обстоятелството, че започнахме против мощни противници, като ЦСКА Славия и Казанлък.

- Съжаляваш ли за нещо в първите 4 мача?
Е.К.: Да, най-много за дуела с Левски, където мисля, че имахме своите шансове, само че не успяхме да ги оползотворим. Затова в този момент акцентираме на тренировките и работим интензивно да почистим слабостите.

- Как оценяваш равнището на шампионата тази година?
Е.К.: Този сезон, не мога да кажа, че Марица е толкоз елементарно реализуем противник, само че не е невероятно някои от другите тимове да успее да им се опълчи.

- Играла си в Марица, имаш ли някакви сантименти?
Е.К.: Израснала съм в Пловдив и имам доста другари там, само че сега пазя цветовете на Варна – ДКС и ще изляза пределно стимулирана против тях. Затова приканвам най-верните ни последователи да ни поддържат в залата.

- Отскоро влезе и в ролята на треньор на по-малките състезатели в клуба, какво е чувството?
Е.К.: Чувствам се ужасно. Опитвам се да предам моят опит на подрастващите, да ги науча на това, което аз умея и в случай че мога да им оказа помощ с нещо.

- Това значи ли, че след края на спортната си кариера, може да преминеш от другата страна на барикадата?
Е.К.: Да, бих се занимавала с деца, даже и с малко по-големи, тъй като това ми носи наслаждение.

- Играла си и в чужбина, вид ли е още веднъж да играеш зад граница?
Е.К.: Предложения постоянно ще има, само че все още съм се съсредоточила върху представянето си във Варна – ДКС. Ако получа сериозна оферта, ще я обсъдим с управлението.

- Активна си в обществените мрежи, респективно имаш и доста почитатели. Това отразява ли ти се по някакъв метод?
Е.К.: Да, в свободното си време отстранявам нужното внимание на онлайн пространството. В персонален проект, държа да отбележа, че до себе си имам сериозен другар.

- Каква е твоята рецепта за триумф?
Е.К.: Старая се да се разпределям оптимално във всяка една подготовка и всеки един дуел и да бъда задоволена от това, което върша на игрището.

Двубоят сред отбора от морската столица и първенеца и носителя на купата на България – Марица Пловдив е на 26.11. (събота) от 16:00ч., в зала „ Младост “ на Двореца и културата и спорта във Варна.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР