>Изключително съм щастлива, че ще пея пред варненската публика -

...
>Изключително съм щастлива, че ще пея пред варненската публика -
Коментари Харесай

Мецосопрано №1 преди концерта си във Варна: Разбрах колко обичам България, когато тръгнах по световните сцени

> " Изключително съм щастлива, че ще пея пред варненската аудитория - признава Веселина Кацарова. - За мен всяко идване в България нови голямо неспокойствие. На 24-годишна възраст подписах контракт с Виенската опера и с Цюрихската опера и всичко се случваше толкоз бързо. Аз разбрах какъв брой обичам България, когато я напуснах и потеглих по огромните подиуми. Бях доста млада - претърпях огромна душевна рецесия - разделих се с родителите си, с роднините, само че открих едно друго огромно семейство и то стана моят живот. Тогава ние бяхме страна, изолирана от Западния свят и аз изпитах потрес от първата си среща на сцената с популярен оперен глас - това беше Едита Груберова - легенда, голям глас, голямо влияние. Аз имах дребна роля тогава - беше в самото начало на кариерата ми, само че това да видя по какъв начин Груберова не просто пее, а превзема публиката, беше разтърсващо прекарване за мен. Това прекатурна света ми и ми даде посока. Имах шанса да пея с Владимир Атлантов, с Мирела Френи, с Пласидо Доминго, с Николай Гяуров, който беше удивителен музикант и човек. От него научих какъв брой непретенциозен може да бъде огромният актьор. Бих желала да предам това и на младите, които в този момент учат оперно пеене. Много желаех да стартира да предавам своя опит още до момента в който съм дейна певица и се веселя, че макар натоварената си стратегия, съумявам да проведа и няколко майсторски класа - към този момент отвън България. Вярвам, че имам какво да споделя и с българските нови гласове, уповавам се да имаме опция в идващите години. Защото мога да ги науча по какъв начин да запазят и развият своите вокални умения и да имат дълга сполучлива кариера. "

Във Варна Веселина Кацарова дружно с известния френски баритон Сирил Ровери ще извърши едни от от най-прочутите оперни арии и дуети от международната оперна съкровищница.

Концертът на Кацарова във Варна се провежда от " Елит Проджектс Мениджмънт " - организацията, която показва във Варна международни звезди като Найджъл Кенеди, Ричард Клайдерман, " Сейнт Мартин ин дъ Фийлдс ", " И музичи ди Рома ", " Растрели " и други Концертът се организира в партньорство с ТМПЦ Варна.

Кацарова е най-записваното мецосопрано на нашето време, тя има издадени над 90 компакт диска за най-престижните звукозаписни компании. Удивително многообразният й репертоар обгръща над 65 основни функции и се простира от Монтеверди, Хендел и Моцарт през белкантовите композитори Росини, Доницети и Белини до Берлиоз, Масне, Бизе, Сен-Санс, Верди и Вагнер. Призната е за една от най-хубавите изпълнителки на Моцарт и Росини в света. Работи със звездните диригенти Колин Дейвис, Рикардо Мути, Зубин Мета, Даниел Баренбойм, партнира си с паметни имена от актуалната оперна сцена като Пласидо Доминго, Хосе Кура, Роберто Аланя, Анна Нетребко, Самюел Рейми, Едита Груберова, Йонас Кауфман и други Носител е на най-високите почетни трофеи за оперен реализатор в Германия и Австрия, давани за извънреден принос към културата - "Кamerzingerin " на Виенската и на Баварската опера. Определяна от познавачите като " Мецосопрано №1 " в света.

Билетите за концерта на Веселина Кацарова във ФКЦ са на цени от 30 до 100 лева и могат да бъдат закупени от билетния център на ФКЦ, от касата на Държавна опера Варна, както и онлайн от www.fccvarna.bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР