„Изключително съм щастлив, че в навечерието на Деня на българската

...
„Изключително съм щастлив, че в навечерието на Деня на българската
Коментари Харесай

Строят училище в село Биркова

„ Изключително съм благополучен, че в навечерието на Деня на българската култура и просвета, направихме първата копка на новата постройка на ОУ „ Петър Берон “ в с. Биркова. Тук ще се образоват и възпитават 250 деца от прилежащите 9 обитаеми места. Благодаря за поддръжката на Правителството за отпуснатите средства, с които ще осъществяваме един план, изостанал с години, заради липса на финансиране. Ще продължим да влагаме в тази посока и да сътворяваме все по-добри условия, в които нашите деца да порастват и да се образоват от детската градина до междинното си обучение. “ С тези думи кметът на община Велинград доктор Костадин Коев направи първата копка на новото учебно заведение.

Към сегашния миг в ОУ „ Д-р Петър Берон” се образоват 108 деца от село Биркова и прилежащите обитаеми места. Условията за учениците са извънредно неподходящи.

Поради незадоволителния брой на класни стаи, актуалното образователното заведение се посещава от учениците на две смени. Преди години са били положени основите за градеж на нова постройка, само че заради липса на средства, планът не е бил сбъднат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР