Изключително популярната по цял свят компютърна игра с името Plague

...
Изключително популярната по цял свят компютърна игра с името Plague
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Забраниха игра, в която трябва да убиеш човечеството с вирус

Изключително известната по целия свят компютърна игра с името Plague Inc. („ Чума инк. “) към този момент е публично неразрешена за потребителите в Китай. Според китайските управляващи в нея се разпространявала „ незаконна информация “, настояват от английската компания, основала играта „ Ндемик Криейшънс “.

Plague Inc. е компютърна симулация, която може да се играе и на iOS и на Android платформи. Целта на играта е човешката раса да бъде унищожена с чума, която всеки състезател самичък основава.

Още с появяването си през 2012 година играта се радва на голям триумф в международен мащаб. Множество публични компании и организации, които се занимават с предварителна защита на заболявания и мониторинг нееднократно са заявявали, че Plague Inc. дава добра информация какво би трябвало да вършим по време на зараза и по какъв метод работят здравните управляващи.
„ Амазон “ изтри повече от 1 млн. разгласи с подправени и надценени артикули за COVID-19 Освен маски и защитно облекло, там могат да бъдат закупени и чудодейни лекове
„ Все още не знаем сигурно дали премахването на играта от китайския пазар е поради актуалната зараза с ковид. Въпреки това, просветителното значение на Plague Inc. нееднократно е било признавано от организации като „ Центъра за предварителна защита и надзор на заразни заболявания “. В момента работим със международни здравни организации, с цел да измислим метод по какъв начин най-добре да подпомогнем техните дейности против COVID-19 “, обявиха от „ Ндемик Криейшънс “ в публично изказване.

От компанията разясниха още, че се извиняват на своите китайски консуматори. „ Тази игра кара потребителите да мислят и да научат повече за световни здравни проблеми “, допълват „ Ндемик Криейшънс “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР