Изключително остри думи срещу президента Румен Радев и служебния кабинет

...
Изключително остри думи срещу президента Румен Радев и служебния кабинет
Коментари Харесай

Калоян Методиев обяви Радев за палач на БСП, а кабинета му – генериращ корупция

Изключително остри думи против президента Румен Радев и служебния кабинет насочи тази заран пред Българска национална телевизия политологът Калоян Методиев. Той няколко пъти сподели, че президентът е забил нож в тялото на Българска социалистическа партия, а че министрите му творят само кавги. Методиев е доста непосредствен до водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, а до преди към година бе шеф на кабинета на самия Радев.

Политологът позволи наесен да се гласоподава трети път на парламентарен избор, като изборите съвпаднат с президентските. " Не изключвам сделки за удължение на живота на служебния кабинет ", съобщи той. И сподели, че още преди 4 април президентът декларирал поддръжка за новите обединения: " Заби нож в гърба на останалите партии и взе страна във връзка с изборния развой ". После се трансферира върху служебния кабинет - откакто бил основан от военни, за които 40 години " основният глагол е превземи, унищожи, убий... ", това нямало по какъв начин да не се трансферира и в политиката. Правителството влизало от скандал в скандал: на Велислав Минеков с Българска национална телевизия, Стойчо Кацаров - с лекарите от " Пирогов ", Бойко Рашков използвал израза " някогашни хора ", Кирил Петков бил подготвен да даде 34 млн. евро на компания без конкурс, която да създава коли на банкрутирал стартъп в Германия; Румен Спецов оглавил Национална агенция за приходите, въпреки " на запад за ликвидиране дават по-малко години от такава огромна данъчна измама ". " Това служебно държавно управление генерира кавги и спор с корупционен привкус ", сподели още Методиев. Дори с изборите не се справило то, тъй като " нещо не бе наред с машините ", а и гласове на Движение за права и свободи отишли при други партии (вчера ГЕРБ оповестиха, че Движението е преливало избор на Има Такъв Народ - б.а.).

Опитите за премахване на Иван Гешев, съгласно Методиев, са търсене на популизъм от страна служебният кабинет и Радев. Просто нямало по какъв начин чисто процедурно да бъде махнат основния прокурор.

Според политолога лидерски проблем в Българска социалистическа партия няма, тъй като 4 години Нинова удържала жестоки удари в гърба и фронтално, не само че се огънала. Вътрешнопатийната съпротива била " обилно подкрепена " не от кого да е, а отново от президентската институция - посредством постове в служебната власт и така нататък Методиев напомни и по какъв начин вицепремиерът Рашков присъства на закриването на акцията на " Изправи се! Мутри вън! ". Според Методиев Нинова е била първият политик, изкарал хората на митинг против ГЕРБ. Това станало преди европейските избори през 2019 година, само че Радев отвърнал " Прибирайте се! ". " Заби нож в гърба на левицата още тогава. И стартира това придвижване за непрекъснато намаляване и сриване по странични канали на партията ", съобщи Методиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР