Изключително обсъжданата рецесия през 2023 г. все още не се

...
Изключително обсъжданата рецесия през 2023 г. все още не се
Коментари Харесай

Ето защо Америка може да пропусне рецесията през 2023 г.

Изключително обсъжданата криза през 2023 година към момента не се е показала, което кара икономистите да не са толкоз уверени по отношение на нейното настъпване.

Неотдавна екипът от икономисти на Wells Fargo се причисли към възходящия брой гласове, които преразглеждат прогнозите си за рецесията.  

Въз основа на последните стопански данни, показващи стопанска система, която “ “, компанията към този момент планува криза, започваща при започване на 2024 година

Икономистите от Wells Fargo обявиха:

В резултат на това те коригираха прогнозата си за началото на икономическия спад до първото тримесечие на 2024 година

Wells Fargo не са единствени, които одобряват по-оптимистична прогноза за икономическата агресия през 2023 година Goldman Sachs неотдавна понижи вероятността за криза през тази година от 35% на 25%.  

От Capital Economics също намекнаха за отсрочване на прогнозата си за криза през третото тримесечие, а основният икономист на Bank of America Майкъл Гапен посочи възходящата възможност за “ ” или лека криза.  

Главният действен шеф на Goldman Sachs Джон Уолдрон даже предложи сюжет, при който няма да има криза.

Тези позитивни оценки следват разглеждането на икономическите данни, избрани от икономистите като “ “. През май пазарът на труда в Съединени американски щати означи най-големия месечен приръст на работни места от януари насам, като бяха добавени 339,000 работни места.  

Освен това през април се следи ненадейно позитивно повишаване на броя на откритите работни места. Освен това, макар продължаващата инфлация, потребителските разноски останаха мощни.

Според прогнозите на Фед Атланта от четвъртък стопанската система на Съединени американски щати се чака да нарасне с 2.2% през второто тримесечие, което ще означи четвърто следващо тримесечие на повишаване на брутния вътрешен артикул (БВП).  

Обикновено две поредни тримесечия на спад на Брутният вътрешен продукт значат публична криза.

“ “, обявиха от Capital Economics.

Обсъждането на рецесията съответствува със спекулациите за това по какъв начин стопанската система ще реагира на най-агресивната акция на Федералния запас за повишение на лихвените проценти от 40 години насам.  

Потенциалните резултати включват “ ” с дълбока криза и доста повишаване на безработицата или “ “, при което стопанската система на Съединени американски щати ще претърпи единствено леко закъснение.

Гапен допуска, че плануваната от него и Bank of America “ ” подхожда на понятието “ “. Вероятността за този сюжет се усили през последните няколко седмици, защото последствията от срутва на Silicon Valley Bank наподобява се стабилизираха, а дебатът за тавана на дълга във Вашингтон беше позволен.

Все още съществуват мечи прогнози за стопанската система. От Morgan Stanley предвидиха 16% спад на корпоративните облаги до края на годината, а разбор на Bespoke Investment Group сподели, че вложителите не са залагали толкоз огромни суми за спад на S&P 500 от 2007 година насам.

Въпреки това фондовият пазар се смята за необятно публикуван индикатор, ориентиран към бъдещето, и както Nasdaq, който се повиши с над 26% през тази година, по този начин и S&P 500, който съвсем доближи бичи пазар, наподобява не отразяват упованията за идна тежка криза през 2023 година

Източник:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР