Изключително нежен, този сладкиш с лимоново-портокалов пълнеж, ще накара цялото

...
Изключително нежен, този сладкиш с лимоново-портокалов пълнеж, ще накара цялото
Коментари Харесай

Чудесен лимонов сладкиш - лек и лесен!

Изключително гальовен, този сладкиш с лимоново-портокалов заряд, ще накара цялото ви семейство и всеки ваш посетител да се влюби в него!



Продукти за тестото:

3 чаши брашно

3 с.л. захар

200 гр краве масло

1/2 чаша прясно мляко

1 с.л. суха квас

1/2 ч.л. сол

Продукти за крема:

1 портокал
 Това е най-лесният домакински сладкиш! Това е най-лесният домакински сладкиш!
Пригответе си този ужасно апетитен домакински сладкиш, чиято рецепта извадихме от бабините бележници и ни подсети за детството! Пригответе година..

1 лимон

1 чаша захар

1 с.л. грис

Приготвяне:

Смесете топлото мляко, захарта и маята и разбъркайте добре, а настрана смесете брашното, маслото и солта. След това съберете двете смеси и направете тесто. Покрийте го и го приберете в ледник за към половин час, до момента в който приготвите плънката.
 Грешките, които позволяваме при пиенето на вода с лимон Грешките, които позволяваме при пиенето на вода с лимон
В интернет ще откриете стотици препоръки по тази тематика: някои споделят, че просто би трябвало да се пие на празен корем, това е единственият начи...

За плънката: 

Измийте плодовете и ги залейте с вряла вода, с цел да изчезне горчивината от кората им и по-късно ги нарежете и премахнете семките, а по-късно всичко смачкайте на каша, дружно с корите. Може да употребявате месомелачка или пасатор. Добавете гриса и захарта и разбъркайте всичко добре.

Извадете тестото, омесете го и го нарежете на три елементи, а след това всяка част разточете в размера на формата, в която ще печете. Намажете формата с масло и започнете да редите един пласт тесто, един пласт плънка, отново тесто, отново плънка и най-после тесто. Пробийте с вилица няколко пъти и печете 40 минути на 170 градуса.

Да ви е сладко! 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР