Изключително натоварени дежурства за спешните медици на МБАЛ-Пазарджик са били

...
Изключително натоварени дежурства за спешните медици на МБАЛ-Пазарджик са били
Коментари Харесай

С тежки дежурства преминаха празниците в Областната болница в Пазарджик

Изключително натоварени наряди за незабавните медици на МБАЛ-Пазарджик са били миналите празници. За интервала от 24 до 28 декември през Спешно поделение на лечебното заведение са минали 558 пациенти. От тях 113 са били приети в болница. През последните 10 дни прегледаните заболели от незабавните лекари са 918, 211 от тях са останали за лекуване в болничното заведение, оповестяват от лечебното заведение.

Две трети от потърсилите лекарска помощ през петте почивни дни са били с вирусни инфекции и недоволства с температура, кашлица и хрема. Повечето от тях - деца. 14 са били пациентите, признати с пневмония във Второ вътрешно поделение. Заради сърдечни проблеми в Кардиологично поделение са постъпили 13 от прегледаните заболели. 11 души са потърсили помощ поради неврологични недоволства и се е наложило да постъпят в Отделението по нервни заболявания. 21 са признатите в Ортопедия поради разнообразни контузии и травми. Много са злоупотребилите с алкохол, които са се почувствали зле и са потърсили незабавно здравна помощ.

11 са записаните пътно-транспортни катастрофи за времето от 24 до 28 декември. Сред 11-те потърпевши няма такива със съществени травми. Няма потърпевши от пиротехнически средства и сбивания, които да са търсили незабавна помощ. Най-натоварено е било дежурството на 27 декември, когато е оказана помощ на 155 пациенти.

За страдание доста хора са се държали нападателно с медицинския личен състав, само че до произшествия не се е стигнало, изясняват незабавните медици.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР