Изключително голям брой на заразените с варицела се отчита във

...
Изключително голям брой на заразените с варицела се отчита във
Коментари Харесай

Пазете се! Нови 31 врачани се заразиха с варицела, други двама пипнаха хепатит

Изключително огромен брой на инфектираните с варицела се регистрира във Врачанско, научи осведомителна организация BulNews. През миналата седмица е регистриран фрапантен скок на пипналите шарката в региона, сочат данните на Регионалната здравна ревизия. От средата до края на юни новите случаи са били към 20, а единствено за първите седем дни на юли от заразното заболяване са повалени 31 врачани. През предходната седмица са регистрирани и два нови случая на инфектирани с Хепатит А.
Припомняме, че за интервала от министерството на опазването на здравето показаха, че на територията на община Бяла Слатина има епидемиологичен гърмеж от вирусен Хепатит А. Общият брой на инфектираните в края на предишния месец е 24, а от началото на юли инфектираните са се усили с двама, показват здравните управляващи.
Регистрираните остри респираторни болести и грип за миналите седем дни са 8 случая. Здравните инспектори са направили 23 инспекции по настоящ надзор на лечебни заведения, като не са открили нарушавания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР