Изключително амбициозен проект за нова зенитна ракета е в ход

...
Изключително амбициозен проект за нова зенитна ракета е в ход
Коментари Харесай

В Китай работят по ракета, която ще сваля самолети на 2000 км

Изключително упорит план за нова зенитна ракета е в ход в Китай. Екип от учени от обвързвания с въоръжените сили на страната Северозападен политехнически университет са основали система, която може да порази цел, отдалечена на цели 2000 километра от пусковата установка, написа в. South China Morning Post.

Първоначалното задание е било за 10-метрова ракета с тегло до 4 тона, само че съгласно изданието тези параметри дори са били надминати и тази далекобойност е реализирано с 8-метрова ракета, която тежи 2,5 тона. Тя може да бъде изстрелвана и от мобилна установка.
 Съединени американски щати демонстрираха на Китай хиперзвукова ракета, която може и да не влезе в произвеждане
Съединени американски щати демонстрираха на Китай хиперзвукова ракета, която може и да не влезе в произвеждане

ARRW досега имаше много спорни резултати при тестванията

По пътя си към задачата в началото тя ще получава в действително време информация от разследващи спътници. Според китайските военни констелацията " Джилин-1 ", която е най-голямата по рода си, е в положение да следи в действително време полета на летателен уред с размерите на изтребител F-22 - а всеки бомбардировач като B-21 или аероплан за далечно радиолокационно разкриване е много по-бавен. Заради потреблението на оптични датчици с изкуствен интелект, преимуществата на стелт технологията отпадат.

При приближаване до задачата ракетата ще задейства лични датчици, като към момента не е ясно какви са те.

Официално повече детайлности за ракетата не се загатват, само че съгласно SCMP евентуално създаването стъпва на хиперзвуковата ракета " Фейтиан-1 ", която също е дело на университета и беше тествана сполучливо преди два години. Тя е първата от типа си, която употребява безвреден и на ниска цена керосин и структурата ѝ е особено усъвършенствана за по-дълъг полет на огромно разстояние.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР