Изказването на турския посланик показва, че има намеса във вътрешните

...
Изказването на турския посланик показва, че има намеса във вътрешните
Коментари Харесай

Бивш дипломат: Изказването на турския посланик няма да остане без последствие

Изказването на турския дипломат демонстрира, че има интервенция във вътрешните работи на България. Това се случва за повторно в последните няколко месеца. Когато един дипломат бива привикван да дава пояснения, той в избрана степен не е мечтан. Това разяснява някогашният ни консул в Турция Георги Димов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Видяхме суматоха, когато става въпрос за Турция. Изказването имаше за цел да предизвика фрагментите, които би трябвало да са подготвени да теглят вложения от прилежащите страни в страната. Изказването му разкрива, че нямаме готови фрагменти в България. Това имаше поради, сподели политологът Мехмед Мехмед.

„ Точно през днешния ден на турския дипломат му беше казано, че така наречен турски вложители би трябвало да се въздържат от изявления, като това да се учи наложителен турски език от българите, а те да учат български, тъй като ще им е по-полезно. Турският език не е за предпочитане измежду младежите “, означи някогашният посланик.

„ Ако желаеме да дойдат вложения, би трябвало да влагаме в човешкия капитал “, акцентира Мехмед.

„ Не ви щем нито жилото, нито меда “, отговори му Димов. По думите му това, че посланикът на Турция е бил привикан във външно министерство не демонстрира суматоха.

„ Нивото на дипломацията на непознат дипломат е зам.-министър. Днес се отиде на доста по-ниско равнище от зам.-външен министър, на шеф на дирекция, който дава отговор за Турция. Това демонстрира значимостта на този посланик за страната ни “, разяснява някогашният ни консул в Турция.

Според политологът ние не умеем да привличаме вложения.

Димов предвижда, че този въпрос няма да остане без последици. „ Зад нас стоят 500 милиона европейци. Ние държим на взаимно почитание, добросъседство и невмешателство във вътрешните ни работи, само че не го получаваме “.

„ В момента предстоят избори и тази реакция го демонстрира “, добави Мехмед.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР