Изказването на посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова, че

...
Изказването на посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова, че
Коментари Харесай

Външното министерство порица Митрофанова за публичната подкрепа към Костадин Костадинов

Изказването на посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова, че в случай че може, би гласувала за водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, е несвоевременно. Това декларира в позиция Министерството на външните работи.

На 20 април Митрофанова, чиято страна разгласи България за неприятелска страна преди година, за кой български политик гласувала, като уточни или с " не поддържам никого ", или за Костадин Костадинов. Интервюиращият отвърна, че по този начин тя не прави услуга на Костадинов, след което Митрофанова изиска тази част от диалога да бъде отстранена. Интервюто бе излъчено в платформата за шерване на видеосъдържание Ютюб.

" Българската страна дефинира казаното като опит за интервенция във вътрешните работи на страната и в този смисъл опонира на Виенската спогодба за дипломатическите връзки. Министърът на външните работи (Николай Милков - бел. ред.) е провел диалог в този смисъл с дипломат Митрофанова ", е посочено в известието на ведомството.

В изявлението Митрофанова споделя, че " Възраждане " не съставлява съветските ползи в България, и уточни като техен изразител партия " Русофили " на Николай Малинов. Отрече посолството да финансира политици, публицисти и тролове в България, както беше оповестено през лятото на предходната година. Тогавашният шеф на кабинета на премиера Лена Бориславова беше съобщила по информация от службите, че политолози, общественици и други " представители " на съветската позиция взимат по 4 хиляди лева месечно за услугата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР