Изказването на лидера на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин

...
Изказването на лидера на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин
Коментари Харесай

Веселин Марешки провокира политически дебат за датата на изборите

Изказването на водача на ВОЛЯ и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки, че е доста по-безопасно и практично идващите парламентарни избори да са на 23 май 2021г., предизвика началото на политически спор по тематиката. Няколко часа след неговото изявление, същата теза подеха политици, анализатори, конституционалисти.
„ Вестник „ Стандарт ” единствен означи, че пръв повдигам тематиката и приказвам за избори през май, не през март, както сподели президентът. Виждам, че след мен същото са почнали да приказват и други. Няма проблем с това, че не цитират кой е първоизточникът на тази концепция, значимото е да има спор. Това решение не може да се вземе ей по този начин, напук на някого. В изборния ден работят над 60 000 души. Кой ще поеме отговорността да рискува здравето и живота им през март, когато времето е студено, учебните стаи не могат да се проветряват, хора ще се струпват в коридорите пред тях. Никой не знае на какъв стадий ще е пандемията тогава, доста е скоро, с цел да чакаме внезапен поврат в броя на болните. Това ще докара до ниска изборна интензивност –нещо, което не трябва да се позволява. През май към този момент е топло, хората могат да чакат реда си и извън, прозорците да са отворени. Това е най-малкото, което може да се направи, с цел да се защитят и членовете на комисиите, и гласоподавателите. Въпрос на държавническо мислене, отговорност и прагматичност ”, разяснява водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки.
 Веселин Марешки: Избори през май ще покачат изборната интензивност Веселин Марешки: Избори през май ще покачат изборната интензивност
Обявявайки дата за парламентарните избори през март 2021г. като „ дата в период ”, президентът Радев освен съзнателно пропус...
Той акцентира, че нееднократно негови тези са били посрещани с изненада, само че след време доста политици и политолози са стигали до същите заключения. Ще напомним, че Конституцията планува осъществяване на парламентарни избори до два месеца след преустановяване на пълномощията на последния парламент. В случая това значи, че вотът може да се състои до 26 май 2021.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР