Изказване на селекционера на националния отбор на България по волейбол

...
Изказване на селекционера на националния отбор на България по волейбол
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Изпуснахме инициативата, Хърватия е силен отбор

Изказване на селекционера на националния тим на България по волейбол Пламен Константинов след срещата от група В на Европейското състезание сред България и Хърватия, приключила 1:3 за гостите.

Пламен Константинов (селекционер на България): " Изпуснахме самодейността, само че я изпуснахме с помощта на хърватите, които ни натиснаха на сервиз. Това беше казусът във втория гейм. Дадохме доста директни точки, с един подобен спретнат тим, който има положителни състезатели, аз сподели и през вчерашния ден, че този тим е малко подценен от хората, които не са осведомени толкоз добре със състава на Хърватия, само че имат състезатели, които играят на най-високо равнище и през днешния ден, съгласно мен, го демонстрираха в един подобен значим мач, който и за тях, и за нас даваше класиране на осминафиналите. Те изиграха мача по-майсторски, с цел да сме почтени.
 България отстъпи на Хърватия с 1-3 гейма на Европейското състезание
България отстъпи на Хърватия с 1-3 гейма на Европейското състезание

Това е втора загуба за " лъвовете " в група " В "

Не можахме да отговорим след първия гейм на техния напън на сервиз и опитахме да стабилизираме в третия гейм посрещането, само че нашата офанзива не даде това, което чакахме, въпреки и с по-добро посрещане. Опитахме да завъртим съвсем всички разновидности, с цел да дадем, тъй като може би имаше някаква лека отмалялост, втори мач два дни подред, имаше малко спад в тонуса в някои, да дадем опция на теза, които са по-свежи, в случай че могат с по-свежи сили да влезнат да обръщат отрицателен резултат. Имахме моменти в четвъртия гейм, когато се приближихме, може там, в случай че бяхме останали и не бяхме изгубили сервиза на 21:22, можеше... този беше моментът за връщането в гейма и мача. Но го изпуснахме и за жалост загубихме един значим мач, който най-малко трябваше да гоним да го вкараме в тайбрек.

Концентрация би трябвало да се държи и тя се тренира, имаме ги тези недостатъци на тренировки и това от време на време се придвижва и в мачовете, само че тя би трябвало да се тренира. Концентрацията е нещо комплицирано, тъй като би трябвало да задържиш вниманието си от началото до края на гейма, за всяка една обстановка, за всеки един играч, къде би трябвало да стоим в отбрана, по какъв начин да блокираме, неща, които са много информация и мач след мач по някой път им натежават.

Може би тъй като отново споделям ненапълно е обвързвано с опит, до някаква степен е обвързвано с приучване с игрова система. Тази година сме добавили някои неща, които на моменти работят добре, на моменти - излизат от системата състезателите и би трябвало да ги връщаме. Но това отново е един урок - да знаят, че няма да има елементарно в нито един мач.
 България с втора победа на Евроволей 2023
България с втора победа на Евроволей 2023

" Лъвовете " надиграха Украйна

Виждате, че и в нашия поток, и в другия поток, с който се пресичаме, като изключим евентуално първото място всичко друго ще се взема решение в последния миг, даже и по какъв начин ще се подредят тимовете в решетката на директните елиминации. Сега мисля, че би трябвало да си починат и душевен, и физически след два следващи изиграни мача. Хубаво е, че в този момент имаме един ден отмора и се надявам да можем да ги възстановим. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР