Изказвам съмнение как се прави статистиката за коронавирус от РЗИ.

...
Изказвам съмнение как се прави статистиката за коронавирус от РЗИ.
Коментари Харесай

Общински съветник от БСП обвини РЗИ, че манипулира статистиката за коронавируса

Изказвам подозрение по какъв начин се прави статистиката за ковид от РЗИ. Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия София Николай Николов, чийто случай е един от няколко в последно време, при които има подозрения какво се случва – дали са позитивни за COVID-19 или не.
Разграничавам това да си болен и да си единствено инфектиран, само че чух и друго – че като нямаш признаци, не заразяваш. Имал съм астма в гимназията, имам и синузит, заболяването я одобрявам съществено, само че си познавам тялото и знам, по кое време съм болен и по кое време се усещам добре, посочи Николов пред bTV.
Той още веднъж посочи, че от РЗИ му споделили по телефона, че ще му създадат втори тест, а на 12-тия ден след първия тест – трети тест. Нямам черно на бяло документ от РЗИ, който демонстрира, че съм инфектиран . За втори тест РЗИ по този начин и не пристигна – по тази причина направих на 26 юни PCR тест в частна лаборатория, с мобилен екип, продължи Николов, който посочи, че е правил теста в лаборатория, която е сертифицирана. И добави, че РЗИ е взела тест единствено от гърлото, а втората, в частната лаборатория – от гърлото, само че и от носа.
На сътрудника ми от Българска социалистическа партия, депутатът Николай Цонков РЗИ му направи втори тест, на мен – не, безапелационен беше столичният общински консултант. И изясни, че е платил 155 лв. общо за PCR теста в лабораторията, като добави, че сметката за едно четиричленно семейство и при два теста най-малко още, сметката става доста огромна.
Николов и даде различен образец – с детска учителка от Перник, която сякаш беше инфектирана, само че при втория тест тестът се оказа негативна. РЗИ в Перник я пусна, столичната РЗИ мен за какво не ме пуска, попита общинският консултант.
Той беше безапелационен - статистиката на РЗИ се прави поради това да вземем повече пари по линия на Европейски Съюз. Но Николов е част от състава на комисията в Столичния общински съвет (СОС), която взема решение за уголемение на метрото в посока към Околовръстното шосе и Симеоновския въжен превоз. Това е единствената комисия на СОС, в която в случай че се обединят Българска социалистическа партия, " Демократична България " и Борис Бонев, имат повече гласове от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и " Атака " - 8:7. С такова болшинство може да не бъде признат планът за уголемение на метрото на основния проектант Здравко Здравков.
Още сигнали: " Сигнал: Поставили ли са лекари диагноза ковид на алергия и без извършен тест? "
" Сигнал за нов лъжовен тест за ковид – този път на дете от столична детска градина "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР