Изказвам най-искреното си възмущение за ужасния пътен инцидент в с.

...
Изказвам най-искреното си възмущение за ужасния пътен инцидент в с.
Коментари Харесай

Диана Русинова за ужасната катастрофа, при която пиян баща уби дъщеричката си СНИМКИ

Изказвам най-искреното си отвращение за ужасния пътен случай в с. Хрищени, община Стара Загора, където нощес е починало дете на 7 години, а друго на 9 е в тежко положение, откакто татко им, който ги е возел с 1.42 промила алкохол в кръвта, е самокатастрофирал. Това написа Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики във Фейсбук.

Ето какво мисли Русинова за кошмарния случай:

Водачът на автомобила се е движел с висока скорост и поредно се удря в шубраци край пътя, по-късно в остров на платното за придвижване, отхвърча и отсича дърво, удря се в бордюр и отскача в стена, която след удара се е счупила на три.

Намирам сходно държание за извънредно неразумно и настина рисково.

За едно денонощие станаха няколко прекомерно тежки и прекомерно притеснителни пътнотранспортни катастрофи, които като се изключи че предизвикаха гибел, донесоха и доста болежка и страдалчество за околните на умрелите.

Припомням, че в действителния живот няма бутон " restart ", а от време на време играта приключва с " game over ", само че когато е лишен животът на седемгодишно дете или двадесет и две годишен юноша, без значение от аргументите е доста тъжно.

Настоявам за действителни, незабавни ограничения от страна на всички институции, само че най-много от страна на ДАБДП, която е задължена да се грижи за пътната сигурност в България, само че явно на този стадий не се оправя изключително добре с тази задача.

Съболезнования от мое име и от името на целия екип на European Center for Transport Policies. Благодаря на сътрудника ни Иван Янев за фрагментите!



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР