Изискванията към материалите за изпълнение на обществената поръчка за изграждане

...
Изискванията към материалите за изпълнение на обществената поръчка за изграждане
Коментари Харесай

Борис Бонев: Обществените средства трябва да се изразходват по най-добрия начин


Изискванията към материалите за осъществяване на публичната поръчка за създаване и поддръжка на уличното осветяване на София са едни и същи. Затова и е толкоз впечатляваща разликата в цените.

Това разяснява пред Радио София Борис Бонев от „ Спаси София “ , който огласи фрапантни в цените на двете компании реализатори.

Стойността на публичната поръчка е 73 млн. лв. без Данък добавена стойност , а срокът – 4 години.
След изнесената информация инспекция предложи министър-председателя Кирил Петков. Вътрешна инспекция назначи и столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Красноречив образец за сигнала е пространството сред Президентството и Министерския съвет, където е границата на регионите за които дават отговор компаниите, с които през 2021 година са подписани контракти.

Ако едната лампа коства 1587 лева , от другата страна на булеварда същата лампа е на стойност 5755 лв. . За издърпване на кабел едната компания калкулира 14 стотинки на метър, а другата - над 10 лв..

По-евтината лампа е на международно прочут производител, а по-скъпата е на гръцка компания, която даже няма интернет уебсайт, добави Бонев:
„ При социална поръчка за 73 млн. лв. Столичната община трябваше да е със заострени сетива, да внимава, да планува и предотврати възможни неточности още в зародиш. Обществените средства би трябвало да се изразходват по най-хубавия метод . “

Средствата на едната половина от града са същите като за другата. Това значи, че половин София ще има по-малко нови лампи или ще ѝ се поставя по-малко поправки , добави Борис Бонев, който е и общински консултант.
С него беседва Константин Лавсов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР