Изискването за носене на предпазна маска в градския транспорт ще

...
Изискването за носене на предпазна маска в градския транспорт ще
Коментари Харесай

Падат маските в градския транспорт

Изискването за носене на защитна маска в градския превоз ще отпадне от четвъртък

Това съобщи проф. Радка Аргирова след съвещанието на експертната група към Министерство на здравеопазването, която следи настоящата епидемиологична обстановка у нас, предава.

Остава наложителното носене на защитни маски в лечебни заведения, аптеки, поликлиники, оптики и домове за възрастни хора.

По думите на проф. Аргирова през идващия месец се чака да е допустимо приравняването на COVID-19 към сезонния грип и останалите респираторни болести.

" Попадаме в ендемичния интервал на този вирус, т.е., последователно ще се приравнява той към другите респираторни болести като грипа и това ще го видите към началото на образователната година. В страната има очевидно понижаване на броя на новите случаи. Има относително към 1000 новооткрити инфектирани на ден, а в броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения се задържа под 50. Така че към този момент можем да си позволим, че да кажем, че ние управляваме епидемията, т.е., можем ние да кажем какви да бъдат ограниченията, а не вирусът да ни ги постанова. ", сподели проф. Аргирова.

Заповедта за отпадане на условието за носене на маски в публичния превоз се чака да бъде издадена на следващия ден и да влезе в действие от четвъртък, разясни проф. Радка Аргирова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР