Изискването на в сградата на Министерския съвет (МС) от страна

...
Изискването на в сградата на Министерския съвет (МС) от страна
Коментари Харесай

Петков определи като престъпление изисканите от прокуратурата видеозаписи от Министерския съвет

Изискването на в постройката на Министерския съвет (МС) от страна на прокуратурата “граничи на равнище закононарушение ”, разяснява министър председателят Кирил Петков пред бТВ.

Правителството публично удостовери, че държавното обвиняване е поискало фрагментите от всички входове и изходи на Министерски съвет, направени за един месец - от 23 февруари до 23 март.

Именно в този интервал европейската основна прокурорка Лаура Кьовеши беше на публично посещаване в София и се срещна с Петков. На идващия ден Министерство на вътрешните работи арестува за 24 часа някогашния министър председател Бойко Борисов, ексговорителката му Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов в границите на следствие за изнудване на Васил Божков.

“Две неща са странни. Софийска градска прокуратура изисква целия видеоматериал за един месец. Те желаят да видят всеки, който се среща с мен. Опитват да видят кои са хората, даващи сигнали към европрокуратурата, тъй като Министерски съвет е контактна точка. Това граничи на равнище закононарушение. Недопустимо е, в случай че е по този начин ”, разяснява Петков.

Той контракти с Кьовеши Министерски съвет самностоятелно да може да подава информация до Европейската прокуратура без тя да минава през българските прокурори.

“Надявам се, че скоро ще разделяме хората в прокуратурата. Нямам доверие на основния прокурор Иван Гешев, само че прикрито се надявам, че ще има прокурори, които ще застанат на странта на народа в един неотдавнашен миг ”, добави Петков.

Той е свикан да даде повторни показания в понеделник по делото против Борисов, Арнаудова и Горанов. Именно с негов разпит стартира акцията на Министерство на вътрешните работи по арестите на тримата. Те обаче бяха освободени, тъй като прокуратурата разгласи, че няма задоволително доказателства, с цел да бъдат упрекнати.

Освен това обвиняването дефинира като противозаконни всички дейности на Министерство на вътрешните работи по следствието, тъй като не са били осъществени от следовател. Затова прокуратурата заяви, че ще повтори всички разпити и претърсвания по случая, които е допустимо.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР