Изгряващата звезда на Япония Рика Кихира спечели битката на 16-годишните,

...
Изгряващата звезда на Япония Рика Кихира спечели битката на 16-годишните,
Коментари Харесай

Кихира спечели златния медал на финала на Гран При във Ванкувър

Изгряващата звезда на Япония Рика Кихира завоюва борбата на 16-годишните, побеждавайки актуалната олимпийска шампионка Алина Загитова от Русия във финала на Гран При във Ванкувър по фигурно пързаляне. Кихира излезе под звуците на песента на Дженифър Томас,,Beautiful Storm ” в свободната стратегия, като пропусна да направи първия троен аксел, само че се оправи до края, като закова и троен Лутц-толуп.,,Направих неточност първоначално, само че в следствие се оправих безупречно. Наистина съм доста щастлива от метода, по който се показах на огромната сцена “, съобщи шампионката.

Кихира стана победител и в късата стратегия, като приключи с най-хубав персонален резултат от 233.12 точки, с цел да надвие Загитова с повече от шест пункта. Европейската шампионка от Русия се показа на финала под звуците на,,Carmen “ и приключи с 226.53, а сънародничката й Елисавета Туктамишева се качи на третото място на почетната стълбичка с резултат от 215.32 точки. Топ 6 допълват още веднъж състезателки на Япония и Русия – Каори Сакамото остана четвърта, София Самодурова приключи пета, а Сатоко Мияхара бе шеста. 16-годишната Кихира прибра чек за 25, 000 $, до момента в който Загитова събра 18, 000 за второто си място.

Това бе отличен край за един в действителност мощен сезон за японката, която преди този момент победи на още два огромни шампионата – Гран При на Гренобъл и надпреарата в Хирошима, където тя сложи предходното си най-хубаво персонално достижение от 224.31. Рускинята Загитова от своя страна завоюва Гран При надпреварите в Хелзинки и Москва.

,,Първият сезон е по-лесен от втория, в този момент напрежението е по-голямо “, съобщи Загитова. При двойките французойките Ванеса Джеймс и Морган Кипре станаха златни медалистки, откакто бяха четвърти в късата стратегия. Те приключиха с резултат 219.88 точки. Втори останаха представителките на Китай Пън Цън и Дзин Ян. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР